kako zdrav život smanjuje „ekonomski stres“

Jedan od najvećih stresora u 21. veku je – nestabilna ekonomska (i shodno tome i finansijska) situacija. Ali, i u lošim vremena ima nešto dobro. Evo nekoliko načina kako da ekonomski stres iskoristite za poboljšanje zdravlja.
1. Smanjite izdatke za alkoholna pića, cigarete, previše hrane. Alkohol ne samo što je skup, već deluje na centralni nervni sistem utičući na depresiju i remeti san. Prejedanje nije dobro ni za fizičko zdravlje, ni za emocionalno blagostanje.
2. Eliminišite sa spiska za kupovinu (i iz ishrane) sve nezdrave grickalice.
3. Smanjite izdatak za teretanu ako se tamo retko pojavljujete (to su „bačene“ pare). Umesto toga, vežbajte kod kuće, ili idite u duge šetnje.
4. Umesto u kafanu, pozovite prijatelje na kućnu sedeljku. Uvedite princip da svako donese ponešto od hrane i pića, kako biste podelili troškove i učinili druženje prijatnijim. Na ovaj način ćete i uštedeti, ali i obnoviti druženja sa prijateljima i smanjiti stres.
5. Kad god možete, idite peške ili biciklom, umesto autom, na posao ili u nabavku. Em ćete uštedeti novac za benzin, em ćete se rekreirati. 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 125

Svi članci u rubrici