Myo inositol

mioinositol pOvaj suplement (dodatak ishrani) sadrži supstancu koja je ranije smatrana članom vitamina B grupe i u tom kontekstu nazivana vitaminom B8.

U ljudskom organizmu se proizvodi od glukoze, pa je potpuno prirodan sastojak koji se u određenoj količini već nalazi u našem organizmu. U organizmu igra ulogu u prenošenju signala insulina, provodljivosti nerava, kontroli intracelularnog kalcijuma, razlaganju masti, održavanju potencijala ćelijskih membrana i ekspresiji gena.
Ispitivanja o delovanju suplemenata inozitola pokazala su da je ova supstanca koristan i efektivan tretman kod policističnih jajnika. Takođe, povećava osetljivost na insulin, pa na taj način smanjuje rizik od metaboličkog sindroma. Pokazalo se da je efikasan i kod prerano rođenih beba koje su izložene riziku od respiratornog distres sindroma. Postoje indikacije da inozitol blagotvorno deluje u slučaju dijabetičkog neuritisa, nesanice, anksioznosti i hiperaktivnog poremećaja, mada su da bi se to definitivno potvrdilo potrebna potpunija naučna istraživanja.

Gde se kupuje?

Proizvod možete naći ili naručiti u prodavnici “Bioteka”, Subotica, tel. 024-552-424


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 90

Svi članci u rubrici