Homeopatska tribina

Homeopatska tribina
U četvrtak, 29. oktobra u 19 h u kafe knjižari Everest održan je razgovor o homeopatiji, u organizaciji homeopatske škole Simillimum. Danijela Vlahović, homeopata, izložila je ukratko osnovne postavke homeopatije i razgovarala sa prisutnim o temama i problemima koji su ih interesovali.

 

www.everestkafe.com

Ekološka poezija
U kafe knjižari Everest, pionir zdravijeg življenja kod nas i osnivač časopisa Zdrav život, Goran Kojić, sada urednik magazina "Zdravije", predstavio je svoju ekološku, novogradsku i lirsku poeziju i muziku. Slušaoci su imali prilike da čuju pravi mali koncert, sa dve gitare, bubnjem i pratećim vokalom, jer su se autoru pridružili ii muzičari Danu, Suda i Mira. Sve u svemu, publika je veoma lepo primila ovaj muzičli eksperiment.

 

 

Predstavljanje knjige o 2012.
U Kafe knjižari Everest, kroz slajd projekciju i razgovor predstavljena je nova knjiga "Srećna nova 2012". Ova knjiga predstavlja pregled raznih teorija, priča i predviđanja za ovu godinu koju mnogi smatraju prekretnicom. Obuhvaćeni su kalendar Maja, astronomska predviđanja, zapažanja astrofizičara o solarnim ciklusima, istraživanja glaciologa o promenama klime na Zemlji, mišljenja sociologa i psihologa, mundana astrologija,  i niz drugih zanimljivih uglova gledanja na ovaj fenomen.

Himalaji na pajtonovski način
Predstavljanje poznate knjige "Himalaji" Majkla Pejlina sa slajd projekcijom održano je  u kafe knjižari Everest.  Ova knjiga napisana je na osnovu materijala korišćenog za snimanje poznate serije BBC-a i obiluje egzotičnim detaljima i majstorskim fotografijama koje je radio Bazil Pao, (koji je inače bio direktor fotografije u filmu Mali Buda). Obilje interesantnih detalja o egzotičnim predelima u knizi zaista deluje interesantno iz ugle gledanja jednog Pajtonovca...

Vizija humanijeg društva

U  kafe knjižari Everest održan je veoma interesantan i inspirativan razgovor povodom knjige Duhovno društvo ljubavi dipl. sociologa Dragana Andrića.

 

Ova neobična knjiga zasnovana na poraznim činjenicama trenutnog stanja u društvu, ali i na viziji jednog sasvim drugačijeg modela, tako da navodi na razmišljanje o samim osnovama našeg postojanja i načina na koji se odnosimo prema drugima.
Ovo argumentovano delo predstavlja sasvim nov, drugačiji i daleko humaniji pogled na društvenu problematiku.

Ulaz je slobodan, poželjna rezervacija mesta telefonom. Kafe knjižara Everest, ugao Gospodar Jevremove i Dobračine, 011-2626-294, 2623-052

Damanhur - održivo naselje budućnosti?
U  kafe knjižari Everest održana je veoma interesantnu prezentaciju ekološke zajednice Damanhur iz Italije. Dragan Andrić, sociolog koji je lično boravio u ovoj neobičnoj naseobini, razgovarao sa stanovnicima i snimio fotografije predstavio je ovo neobično naselje koje živi u skladu sa prirodom, koristi obnovljive izvore energije, gradi kuće od prirodnih materijala. Damanhur, sa svojih 5000 stanovnika, naselje je koje gaji isključivo organske proizvode i živi po principima održive ekonomije. Svi stanovnici imaju neki oblik prakse unapređenje ličnog psihofizičkog zdravlja, što je ugrađeno u principe života u zajednici.

Ći gung i zdravlje
Neobično i izuzetno interesantno predavanje o staroj kineskoj disciplini pod nazivom ći gung, čiji je cilj ovladavanje telesnim energijama radi postizanja integralnog zdravlja i skladnijeg psihofizičkog razvoja, održano je u kafe knjižari Everest u Beogradu prošlog četvrtka.

O praktičnim aspektima ći gunga,  njegovoj povezanosti sa kineskom filozofijom, posebno taoizmom, sa osvrtom na Ji đing, knjigu promene, koja se nedavno pojavila u dosad najboljoj interpretaciji profesora taoizma Alfreda Huanga, govorio je instruktor ći gunga Saša Blagojević. On je prisutnime pokazao i veoma inspirativnu i praktičnu taoističku vežbu pod nazivom Unutrašnji osmeh, koja je zaista izmamila osmeh na licima svih učesnika seminara...

 
Produžiti vitalnost
Predavanje poznatog naturologa Georgija Nazarova pod nazivom Male tajne za velike promene: kako produžiti mladost i vitalnost, u organizaciji Doma zdravlja Stari grad, održaće se 5. oktobra u 19 časova u Svečanoj sali Opštine Stari grad, Svetogorska 42.

Ulaz je slobodan. Ovo predavanje sigurno će obradovati one koji su već imali prilike da se preko knjiga upoznaju sa idejama sistema prirodne medicine Georgija Nazarova, a svakao će biti dobra prilika za one koji sa njima nisu upoznati da iz prve ruke dobiju informacije kako na sasvim prirodan način možemo da puno doprinesemo svom zdravlju.
 

Vegetarijanska gozba
U subotu 5. septembra, u selu Đurđevu kod Novog Sada, održan je festival vegetarijanske ishrane. Posetioci su mogli da probaju vegetarijanske specijalitete koje su pripremali iskusni kuvari, a gozba je bila praćena brojnim zanimljivim propratnim manifestacijama, kulturnim zbivanjima, tribinama na temu zdravlja i zdrave ishrane, humanitarnim programima (trka pod nazivom Budimo ljubazni prema životinjama).
Zahvaljujući Švajcarkinji Moniki Brukner, inače antropologu po struci, selo Đurđevo je postalo značajna tačka na mapi Srbije. Naime, gđa Brukner je tamo osnovala popularno nazvani Monikin salaš, na kome utočište nalaze sve vrste zanemarenih i zlostavljanih domaćih životinja – psi, konji, krave…
Jedan od najboljih načina da zaštitimo životinje je da ih ne jedemo, pa je Monikin salaš zato postao mesto gde se već tradicionalno održava manifestacija zdrave hrane, na kojoj se zaista dobro jede – ali isključivo vegetarijanski. 
 

 

Škola taj čija
Ako ste zainteresovani za staru kinesku disciplinu koja pomaže uravnotežavanju duha i tela, taj či čuan, Sportski Hua Kang od 2. septembra 2009. god. u Lazarevićevoj ul. br. 4 u Beogradu, organizuje početni seminar taj či čuana.

Cilj osnovnog seminara je:

- usvajanje sportske forme od 42 pokreta

- povećanje fleksibilnosti, snage mišića i tetiva,

- povećanje koncentracije i opuštenosti,

- prevazilaženje raznih (individualnih) fizičkih tegoba

- upoznavanje sa osnovama ći gonga

Uslovi za upis na napredne  tečajeve se mogu videti na sajtu
www.taichihuakang.com

Školu vodi Đendji Samarddžija, instruktor taj či čuana

Prijavljivanje i upis su u toku.

Opširnije informacije na tel.  064-22-00-260
 

 

Seminar homeopatije
Poznati indijski homeopata Dr Dineš Čauhan održaće od 24. do 28. avgusta stručni seminar homeopatije pod nazivom "Istraživanje matrice, energije i senzacija kod dece".

Seminari dr Dineša, koji je diplomirao homeopatiju na Univerzitetu u Mumbaiju i potom radio na klinici čuvenog homeopate dr Šankarana, daju sjajna logička objašnjenja, uz filozofsku i naučnu pozadinu stavova. Seminar organizuje udruženje za klasičnu homeopatiju Hahnemann.
 Zainteresovani za ovu tematiku mogu naći detaljnije informacije na veb sajtu: www.udruzenjehomeopata.com, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Makrobiotika u prirodi
I ove godine je makrobiotičko društvo Zrnce-san uspešno organizovalo letnji makrobiotički seminar u trajanju od nedelju dana.

Polaznici seminara imali su prilike možete da nauče inspirativne načine prirodnog pripremanja hrane, da upoznaju principe jina i jang u ishrani i svakodnevnom životu, a i da razmenite iskustva sa ljubiteljima zdravijeg življenja, kao i makrobiotičke ishrane i načina života.

Seminar je održan od 11. do 18. jula na Divčibarama, a vodio ga je Srećko Milićević. Zainteresovani za naredne seminare se mogu raspitati na 011-2756-272 i 063-80-77-243 

Taoizam i zdravlje
U utorak, 14. jula je u beogradskoj kafe knjižari Everest (ugao Gospodar Jevremove i Dobračine) održan je razgovor o principima taoizma na kojima se zasniva ći gung.

Govorilo se o načinu na koji su oni ugrađeni u ovu sada sve popularniju disciplinu održavanja telesnog i duhovnog zdravlja, sa osvrtom na nedavno objavljeni prevod osnovne knjige stare kineske filozofije Ji đinga, u prevodu profesora taoističke filozofije i majstora taoizma dr Alfreda Huanga. Razgovor je vodio i slejd prezentaciju pripremio instruktor ći gunga Saša Blagojević.

 

Holistička medicina
U petak, 19. juna,  u Centru za kulturnu dekontaminaciju, u Birčaninovoj 21 održano je uvodno predavanje o značaju grupnog rada i holističkog pristupa zdravlju,

Ovo predavanje bilo je uvod u jednodnevne seminare koje je držala Jasmina Kovačev, terapeut i međunarodni instruktor tehnike emocionalne slobode (EFT), iz Novog Zelanda.
Reč je o tehnikama i pristupima koji su naročito pogodni za tretman upornih hroničnih problema. Jasmina Kovačev je stekla mnogobrojna znanja i iskustva iz oblasti iridologije, herbalne medicine, energetske psihologije, psiholoških tehnika (NLP) i energetske psihologije.
Dodatne informacije www.tehnikaemocionalneslobode.com
 

Seminar ći gunga
Od 12 jula do 22 jula, Ćigung centar Vudang organizuje seminar dao ćigunga, drevnih metoda negovanja zdravlja i razvijanja celokupnog potencijala ličnosti.

Seminar će se održati u parku prirode na Babinom Zubu, prelepom ambijentu Stare Planine.
Treninge će voditi Saša Blagojević, nezavisni učitelj Tian dao škole unutrašnjih veština, učenik majstora dr Sju Sin Cea i direktni ovlašćeni predstavnik ove drevne tradicionalne škole daoističkog ćigunga i drugih veština koje su zastupljene u ovoj školi (taj či čuan, ji čuan, dao jin, medicinski ći ćing itd.) u Srbiji.
Ove metode su posle više hiljada godina dokazale svoju neospornu vrednost u negovanju zdravlja i lečenju bolesti.
Mogu ih praktikovati svi bez obzira na godine. O svim detaljima zainteresovani se mogu informisati na telefon 063 88 46 892 ili mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Homeopatija za sve

Otvorena homeopatska tribina, namenjena da upozna širu javnost sa ovim ogrankom komplementarne medicine koji je zvanično priznat i kod nas, kao i u većini zemalja Evropske unije, održana je u beogradskoj kafe knjižari Everest, u četvrtak 4. juna u 19h. Organizator je centar za homeopatsku edukaciju Simillimum. Ulaz je slobodan. Ovakve tribine će se održavati svakog meseca, zainteresovani mogu da provere datume na telefone 011-2626-294 i  063-1097010

 

Zdravlje i radost, uz makrobiotiku
U utorak, 2. juna, u 18h udruženje za tradicionalnu zdravu ishranu i makrobiotiku "Zdravlje i radost" organizovalo je dva predavanja, predstavljanje makrobiotike i ći gunga. 
Predavanja su održana u prostorijama Crvenog krsta grada beograda, Simina 19, III sprat
 

Još jedan Festival radosti, uspešno

U nedelju, 24. maja je završen peti po redu Festival radosti (zdravijeg življenja) koji se odvijao 23. i 24. maja na Adi Ciganliji, pored restorana Jezero. Brojni posetioci imali su prilike da čuju zanimljiva predavanja, probaju razne tehnike i kupe proizvode zdravije ishrane.

Na Festivalu  su učestovali predavači iz oblasti zdravijeg življenja, kao što su prof.dr Staniša Stojiljković, dr Nina Bulajić, prof.Milica Novković, Georgij Nazarov, Jasmina Kovačev...

Festival je ovog puta imao rekordan broj izlagača na izložbi zdravije i organske hrane, zdravije kozmetike i drugih proizvoda koji zdravlje znače, i posetioci su mogli  da povoljno pazarite ono što inače koristite, ali i neke proizvode koje možda nigde niste mogli da pronađu.

PROGRAM
5. po redu
"FESTIVALA RADOSTI (ZDRAVIJEG ŽIVLJENJA)"

Subota, 23. 5.


prepodnevni program

Specijalni program, od 9 do 11:
besplatna masaža, Slobodan Jerković, najškolovaniji šiacu terapeut u Srbiji
Svečano otvaranje, u 11 časova, kod restorana „Jezero“

popodnevni program

Želim da budem aktivna/an: demonstracije vežbi
od 18 do 19 č: taj či čuan, Đenđi Samardžija i saradnici, dobitnici brojnih domaćih i međunarodnih odličja
Hoću da znam (predavanja): od 17 Georgij Nazarov, predavanje o naturologiji
od 18 dr Nina Bulajić (savetnik za makrobiotiku), predavanje - "Da nam zdravlje bude radost bez prestanka"
od 19 Jasmina Kovačev (sertifikovani instruktor Tehnike emocionalne slobode), predavanje - "Tajna postizanja tajne"

Nedelja 24. 5.

prepodnevni program

Specijalni program: besplatna masaža, Slobodan Jerković, najškolovaniji šiacu terapeut u Srbiji
Štafeta radosti: od 9 do 10.00 č., start i cilj kod pontonske bine u blizini restorana Jezero (učestvuju svi koji to žele).
Kreativna takmičenja za decu i odrasle: Kako do XXII veka: od 10 do 12 č.
Želim da budem aktivna/an: demonstracije vežbi
Hoću da znam (predavanja):
od 10 do 10,45 č, Nebojša Božanin (učitelj meditacije i vežbi energizacije), predavanje - "U čemu je najveća radost joge?"

popodnevni program

Želim da budem aktivna/an: demonstracije vežbi
od 18 do 19 č: taj či čuan, kineska tradicija, Đenđi Samardžija i saradnici, dobitnici brojnih domaćih i međunarodnih odličja
Hoću da znam (predavanja), od 17 do 19 časova
od 16.30: Jasmina Kovačev, predavanje -  "Svesno roditeljovanje”
od 17: prof.Milica Novković (autorka knjige "Porodični bukvar), predavanje - "Radost vaspitavanja bez muke"
od 18: prof.dr Staniša Stojiljković (tvorac naše metode ekologija organizma), predavanje - "Zašto je čišćenje organizma radosna metoda"

Dodatne informacije o mogućnosti učešća na Festivalu na 064/12-66-402


 

 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 140

Svi članci u rubrici