Zeleni ponedeljak

 

Na tribini u ponedeljak 10. septembra, biće reči o povezanosti negativnih emocija i zdravlja.

Tribina se održava 10. septembra, od 18 do 19,30h, holu Doma sindikata u Beogradu. Šta je zdravlje - šta znači biti zdrav? Da li je dovoljno samo da se hranimo zdravo da bismo bili zdravi ili je potrebno nešto više?

Jer čovekova negativna stanja svesti, razmišljanja i raspoloženja kao što su strah, bes, potisnute negativne emocije povredjenosti, zameranja koja se dugo ne opraštaju izazivaju i stvaraju isto tako zagadjenja i otrove u telu da ukoliko se dugotrajno neguju i ne rešavaju izazivaju poremećaje u metabolizmu organa i u konačnom ishodu - bolesti.

Većina ljudi danas pravi veliku grešku pokušavajući da kada se razboli, uzimanjem lekova i korišćenjem određenih preparata otkloni bolove i patnje koje osećaju u njihovom telu. Time se samo rešavaju i privremeno otklanjaju simptomi njihovih bolesti. Važno je da čovek današnjice prepozna i da shvati da on nije samo fizičko biće, koje treba da mehanički otkloni kvar i zameni pokvareni deo u svom telu kako bi bio zdrav, nego da on istovremeno funkcioniše i na misaonom, emocionalnom, duhovnom nivou i da sve bolesti imaju konkretan dublji uzrok u čovekovom negativnom razmišljanju i da nije dovoljno samo zdravo se hraniti ili uzimati odredjene lekove ili preparate kako bi se postalo bilo i ostalo zdrav. Jer u tom slućaju duhovni uzroci čovekove bolesti ostaju ne prepoznati i ne otklonjeni. .

Od najvećeg značaja je usvajanje i negovanje zdravog životnog stila koji u sebi istovremeno harmonično uključuje zdrave i umerene fizičke aktivnosti, zdrave životne navike lekovitog spavanja usklađenog sa prirodnim ritmovima smenjivanja dana i noći, pravilnu ishranu sa zdravim namirnicama i dovoljne količine tečnosti i kao najvažnije negovanje zdravih životnih stavova i pogleda na svet i Život uopšte kao i negovanje pozitivnog i etičkog razmišljanja i ophodjenja koje uključuje ljubav, poštovanje, saosećajnost kako prema sebi, ljudima oko sebe tako i prema životinjama i prirodi. Tek tada smo postigli trajno zdravlje i istinsku sreću.

Nakon predavanja prisutni posetioci će biti pozvani da potpišu Peticiju za Zeleni ponedeljak, za uvodjenje vegetarijanskog jelovnika u dečje vrtiće, škole, fakultete, studenstke menze, hotele i restorane i institucije u Srbiji. Nakon tribine svi posetioci će moći da uživaju u besplatnoj degustaciji izvrsnih vegetarijanskih specijaliteta.

Pet razloga je za uvođenje Zelenog ponedeljka, dana u nedelji kada se jedu samo namirnice biljnog porekla: zdravo je, dobro je za našu planetu, pomaže u smanjenju gladi u svetu, dobro je za životinje i veoma je ukusno!


Kampanjom Zeleni ponedeljak Beograd postaje prvi srpski grad koji se pridruzio ovoj svetskoj kampanji. Udruženje Sloboda za životinje poziva sve medije i građane da podrže ovu akciju i da posete tribinu u ovom terminu. Dobro došli i prijatno!

Svakog ponedeljka biće pokrenuta nova tema predavanja!
Za više informacija o kampanji Zeleni ponedeljak pozovite

Osoba za kontakt:

Zoran Mikan, koordinator akcije
Mob: 064/36-26-072
 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 95

Svi članci u rubrici