Organsko u centru

Izložba organske proizvodnje na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, održana je 22. i 23. oktobra na platou ispred Doma sindikata.

 

 Prema rečima menadžerke projekta Ivane Simić, ideja je da se ovom izložbom populariše organska proizvodnja kod najšireg sloja stanovništva Beograda ”pa smo se zato odlučili za centralnu gradsku lokaciju koja je inače vrlo prometna. Imali smo za cilj da na taj način približimo ovu proizvodnju posetiocima koji će moći da degustiraju i kupe organske proizvode, upoznaju proizvođače i popričaju sa njima o mogućnostima koje postoje za nabavku proizvoda, putem dostavljanja tvz. ,,organske korpe“ ili odlaska povremeno na gazdinstvo što je jedna od najlepših običaja koji se neguju u organskoj proizvodnji” smatra Simić.

 

 

Pored proizvođača, na izložbi su učestvovali i prerađivači, proizvođači sredstva za organsku proizvodnju, predstavnici sertifikacionih tela, kao i distributeri organskih proizvoda. Na štandu asocijacije Serbia organica posetioci su mogli da dobiju odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju iz oblasti organske proizvodnje kao i materijale sa detaljnim informacijama o ovoj proizvodnji i organskim proizvodima.

”Izložba organske proizvodnje Srbije prvi put se organizuje i to uz pokroviteljstvo Sektora za privredu Gradske uprave Grada Beograda pa se nadamo da će ubuduće Grad Beograd u većoj meri imati sluha za razvoj i promociju organske proizvodnje, budući da je mali broj proizvođača sa teritorije Beograda, a da je kupovni potencijal Beograda veliki”, izjavila je menadžerka projekta.
 

 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 166

Svi članci u rubrici