Održan BeGeVege festival

begevege2U Beogradu je na Trgu Nikole Pašića - 4. oktobra na Svetski dan zaštite životinja – prvi put u Srbiji održan BeGeVege festival, čiji je cilj promovisanje miroljubivog način života, ishrane proizvodima biljnoga porekla i uopšte brige o životinjama.

Cilj ove manifestacije, zamišljene po uzoru na ZeGeVege festival koji se već duže vreme održava u Zagrebu, jeste promovisanje miroljubivog načina života  koji podrazumeva ishranu proizvodima biljnoga porekla, odevanje odećom od prirodnih i veštačkih materijala dobijenom bez nasilja nad životinjama, eko-kože ili eko-krzna, korišćenje kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama, miroljubiva poljoprivreda i gazdinstva organske i miroljubive poljoprivrede, razvrstavanje otpada radi  stvaranja komposta i reciklaže, štedljivo postupanje sa energijom i korišćenje obnovljivih izvora energije i promovisanje osnovnih prava za životinje, slobodan život životinja u skladu sa svojom vrstom i životnim staništem.

begevege4Na festivalu su učestvovala i inostrana udruženja, npr. "Prijatelji životinja" i "Glas životinja" iz Hrvatske, "Osvoboditev živali" iz Slovenije, "Srce za životnite" iz Makedonije i mnoga naša udruženja, kao i brojni izlagači koji prozvode alternativu hrani i odevnim predmetima životinjskog porekla i drugi.
Festival će ugostiti i interesantne muzičke i umetničke izvođače, a organizovana su i edukativna predavanja koja vode zdravom i radosnom životu koji uključuje jedinstvo između prirode ljudi i životinja.

Festival je trajao od 10 h do 22 h

Šta se dešavalo?
• Izložba kvalitetnih i ukusnih biljnih proizvoda
• Štandovi sa obiljem materijala inostranih i naših udruženja za zaštitu prirode i životinja
• Produkti miroljubive i organske poljoprivrede
• Kozmetika bez ogleda na životinjama
• Animal-friendly odeća i obuća od prirodnih i veštačkih materijala.
• Dečije radionice
• Muzičke i plesne tačke na bini
• Sirova ishrana
• Degustacije vege pljeskavica, burgera, falafela, vege pečenica, kulena i ostalih ukusnih specijaliteta
• Probajte jednom i nešto drugačije - na svojevrsnom pikniku u centru grada dođite na nedeljni ručak zbog koga nije patila ni jedna životinja - uz zabavu i edukaciju u isto vreme.
• Predavanja o etici i moralnim postulatima u korist biljne ishrane: dobro prirodi, dobro životinjama, dobro ljudima!
• Filmovi o pravima životinja i lepoti prirode
• I još mnogo, mnogo toga ...
begevege6Izvođači: Hristina Vuković, gitara Vuk Parđovski, Akademija senzualnih plesova Danza del Arte Belgrado, Plesna skola "Nedjma", Neven Kogović Putujući svirac, Vladimir Grozdanović...
Predavači: Branko Čičić, dr Gorana Isailović, Vladan Vidović, Marija Uzelac, Milja Krivokuća, psiholog, Tamara Jevtović, dr Dragana Odanović, dr Veselina Radanov Pelagić...
Filmske projekcije: Earthlings, Najbolji govor ikad - Geri Jourofski, Miroljubiva poljoprivreda, Intervju sa Melani Joy, Da li je vegetarijanstvo moralna obaveza?, Krzno Kine - Zabavno krzno, Crtani film: O besmislenim eksperimentima na životinjama

begevege5Organizator je udruženje Sloboda za životinje.
Dodatne informacije
Snežana Milovanović 064 168 55 75
www.facebook.com/SlobodaZaZivotinje, http://begevege-festival.simplesite.com


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 152

Svi članci u rubrici