Vreme za prolećnu trpezu

Znate li koje prolećne biljke vam mogu ulepšati i obogatiti trpezu? Reč je o ukusnim i lekovitim biljkama od kojih možete pripremiti salate, supe, čorbe, variva, pite. Više o tome možete saznati na radionici koja se 25. aprila održava u InCentru u Beogradu.

Proleće je pravo vreme da probudite svoj organizam, osvežite ga i nahranite ga novim sokovima. Reč je o ukusnim i lekovitim biljkama od kojih možete pripremiti salate, supe, čorbe, variva, pite. Znate li koje su prolećne biljke koje vam mogu ulepšati i obogatiti trpezu? Mi vam nudimo samo neke od njih: jagorčevina, plućnjak, gavez, beli i crni slez, kopriva i mrtva kopriva, muška i ženska bokvica, podbel, malačak, dobričica, šumska jagoda, kamilica, sremuš itd. Fokus radionice će biti priča o navedenim biljkama, učesnici radionice će videti na licu mesta kako one izgledaju i saznati kada i gde mogu da se nabave. Ukazaćemo na neke moguće zamene, govoriti o lekovitom dejstvu i hranljivim svojstvima. Ponudićemo vam i recepte i ukazati na moguće neželjene efekte.
Radionicu će održati Nevenka Kljajić, sa svojim prijateljem Dobrivojem koji se bavi sakupljanjem bilja skoro 30 godina. Nevenka je po formalnom obrazovanju farmaceut, ali se u međuvremenu okrenula fitoterapiji, proučavanju kineske tradicionalne medicine o čemu će biti reči u kontekstu prolećnih lekovitih biljaka.  Bavi se ći gongom i planinarenjema, ali je nakon povrede kolena otkrila da joj boravak na planini i sakupljanje bilja mnogo više prija. U šali voli da kaže da joj je deda Dejvid Belami.

Radionica se održava 25. 4. godine u 18h u prostorijama InCentra, Cara Lazara 5-7.

Informacije i prijave na ovom linku.

 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 128

Svi članci u rubrici