Završen BeGeVege festival

bgvg1Drugi BeGeVege Festival održivog veganskog življenja, posvećen etičkom odnosu prema životinjama, prirodi i ljudima, održan je 7, 8. i 9. oktobra na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Ovogodišnji festival, pored brojnih tezgi sa vegetarijanskim, veganskim i drugim proizvodima, radionica i edukativnih predavanja, ponudio je posetiocima i bogat kulturni program.

bgvg4Počelo je baletskom tačkom balerine Milice Matović, Kirti iz baleta Don Kihot, a održani su muzički koncerti grupe Eleven, Igora Horozovića i drugih izvođača. Interesantan je bio džez mjuzikl škole Eudven, orjentalni ples Irene Garrido Vives, performans Mitarenje Anđela od Marco Nektana i muziku Avril Mckenzie, akrobatska igru u koreografiji Milice Matović i Jelene Radić Gajić, "What Are We Now?" performans o ljudima, životinjama i prirodi od Tijane Šućurović i drugo.  

 

bgvg2Što se tiče edukativne dimenzije, program na bini i u okviru radionica bio je namenjen da podstakne  publiku na saosećanje prema svim živim bićima. Više udruženja za zaštitu životinja iz Hrvatske Prijatelji životinja i Glas životinja, Makedonije Srce za životnite i Srbije - Centar za mešance, Riska - Nada za životinje, Feniks, LePetit, ali i udruženje Permakultura, udruženje za razvoj miroljubive poljoprivrede, Vegasta i mnoga druga potrududili su se da ukažu na ogromne posledice specizma - diskriminacije na osnovu vrsta koji je doveo do globalnog poremećaja klime ali i porobljavanja, eksploatacije, mučenja, ubijanja i istrebljenja velikog broja životinja.

 

bgvg5Veliki broj izlagača koje proizvode hranu čisto biljnog porekla, uvoznici organic ili vegan sertifikovanih proizvoda, kao i naši proizvođači istih, restorani sa vegan menijima ili sirovom hranom (raw food), distributere i prodavnice zdrave hrane, proizvođači prirodne kozmetike ne testirane na životinjama, uzgajivači začinskog i ukrasnog bilja i ulja, bili su dostupni na štandovima tokom čitavog trajanja festivala.

Održano je i nekoliko radionica za decu, ispunjenih aktivnostima od crtanja do oblikovanja, maskiranja ali i učenja komunikacije uz umetnike stručne logopede.
Sav prihod BgVege festivala namenjen je kao i prošle godine za negu i hranu kravice Alme koja bez eksploatacije uživa već treću godinu u slobodi.

Opširnije o svemu možete videti na ovom linku.  

 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 129

Svi članci u rubrici