Francuzi i homeopati

Svaki treći Francuz redovno ili povremeno koristi homeopatske lekove, prema nedavno sprovedenoj anketi Instituta za procenu javnog mnjenja Ipsos.

U procentima, 36% Francuza leči se uz pomoć homeopatije. Čak 77 odsto ispitanika u ovom istraživanju je izjavilo da imaju "potpuno" ili "veće" poverenje u homeopatiju nego u klasičnu medicinu i njene vakcine i lekove, a pre svega u antibiotike. Zdravstveno osiguranje Francuske priznaje do 30 troškova za homeopatsko lečenje.
Od 2004. godine, homeopatski način lečenja je u porastu u Francuskoj za 15 odsto. I tada je anketom utvrđeno da je 66 odsto Francuza, ili više od dve trećine, pokušalo da se bar jednom leči na ovaj način.
Homeopatija, kojoj su Francuzi u početku pribegavali kako bi se izborili protiv sezonskog gripa i virusa, stresa ili alergija, ušla je u sve češću upotrebu za otklanjanje najrazličitijih bolesti.
Prema navodima francuske štampe, zbog nekoliko poprilično velikih afera sa klasičnim lekovima i vakcinama, Francuzi su poprilično izgubili poverenje u alopatske lekove, proizvode farmaceutske industrije.

Najsmešnije u čitavoj priči je da i nakon 200 godina prisustva u medicinskoj praksi, u kojoj je pokazala kliničkim ispitivanjima potvrđene rezultate, homeopatija i dalje doživljava kritike kako je to običan placebo (lažni lek), jer homeopatski lekovi sadrže izuzetno razređene supstance.

Ipak, tu zamerku lekara homeopatiji, za koju bismo rekli da je nenaučna, pošto ignoriše činjenice, demantuje upotreba homeopatskih preparata u lečenju beba, životinja i biljaka, gde su homeopatski lekovi takođe dali rezultate. To sasvim opovrgava zamerku da se radi o placebo efektu - jer bebe, životinje i biljke ne mogu da reaguju na placebo. 

 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 107

Svi članci u rubrici