Maslačak na kliničkom ispitivanju

Pre nekoliko godina, pisali smo o istraživanjima na kanadskom Univerzitetu Vindzor koja su ukazala da koren maslačka ima snažna antikancerogena svojstva. Istraživači su sada razvili preparat koji će biti klinički isproban na ljudima.

Ranija istraživanja doktora biohemije Sijarama Pandeja i kolega su u laboratoriji uspešno dokazala da ekstrakt korena maslačka dovodi maligne ćelije do apoptoze, odnosno ćelijskog samoubistva, pri tom ne oštećujući zdrave ćelije. Sada su istraživači sigurni da su odredili tačnu dozu ekstrakta i pripremili su je za klinička ispitivanja koristeći posebno pripremljen čaj od maslačka.
“Ovo je sjajna vest”, izjavio je dr Pandej. “Čekali smo dugo da ovo objavimo, a sada je to postalo stvarno.”
U saopštenju za medije, koje je izdao Univerzitet Vindzor, između ostalog se kaže:
“Preparat od korena maslačka koji je korišćen u laboratoriji dr Pandeja sadrži oko pet puta veću koncentraciju od ekstrakta koji se može kupiti u apotekama i dokazano je, ispitivanjem na laboratorijskim miševima, da taj preparat ubija ćelije leukemije, melanoma i raka pankreasa.”
Onkolog dr Kerolajn Hem iz Vindzorskog centra za rak prijavila se zvanično da počne sa kliničkim ispitivanjem ovog preparata na ljudima. Kliničko ispitivanje je započeto sa 30 pacijenata obolelih od malignih oboljenja, koji su iscrpeli sve ostale mogućnosti tretmana.
Da vas podsetimo, događaj koji je 2012. pokrenuo čitavu priču i istraživanje korena maslačka bio je sledeći. Sedamdesetdvogodišnji pacijent Džon di Karlo je primljen na kliniku kod dr Kerolajn Hem na uobičajeno lečenje leukemije agresivnim tretmanima. Tretmani nisu uspeli i otpušten je kući da umre. Neko mu je preporučio da proba čaj od maslačka, i za nekoliko meseci leukemije više nije bilo. Na klinici su utvrdili da je njegova leukemija izlečena.

Izvori:
www.UWindsor.ca
www.HealthySolutionsMagazine.com


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 133

Svi članci u rubrici