Ako ste imali prilike da negde probate miso supu, tradicionalno jelo dugovečnih Japanaca, sigurno ste se upitali - šta joj to daje tako prijatan miris i finu i neobičnu slankasto-kiselkastu notu, koja zagreva želudac i podstiče apetit? To je miso, aromatična fermentisana pasta od soje. Miso je odlična zamena za so i ima niz povoljnih dejstava na ljudski organizam.

 

Masti daju ravnotežu hrani i sitost obrocima. Poput soli, lako je preterati sa količinom. Previše ulja uništava ukus hrane, pogotovo prirodno slatkog povrća, povećava masnoću  kože, razređuje krv i limfu. Lako možemo preterati sa uljem ako se hranimo žitaricama, mahunarkama i semenkama, jer sve one već sadrže one nezasićene masne kiseline koje su potrebne telu.

Zdravlje je ravnoteža, harmonija jina i janga. Zdravlje je ravnoteža između unutrašnje i spoljašnje sredine, mentalnih i fizičkih aktivnosti, hrane biljnog i životinjskog porekla, kuvane i presne hrane, soli u ulja, i između bezbrojnih povezanih činilaca. Jin i jang, univerzalne sile širenja i skupljanja, kreiraju sve pojave. Ekstremno jang, u spektru hrane, su meso, živina, jaja, tvrdi mlečni proizvodi, rafinisana so, i oni su prejaki za svakodnevnu upotrebu. Krajnje jin namirnice su meki mlečni proizvodi, tropsko voće i povrće, med i šećer, kafa i drugi stimulatori i alkohol, i njihova energija je previše ekspanzivna za svakodnevnu upotrebu.


banner mpower yoga


 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 154