Zašto organsko

Svako ko iz ovog ili onog razloga želi da se hrani zdravije mora da uzme u obzir žalosnu činjenicu da nisu samo mleko i meso danas prepuni hormona, antibiotika i pesticida koji se nagomilavaju u njima tokom ishrane stoke, nego i da su konvencionalno gajene žitarice, voće i povrće tretirani raznim hemijskim preparatima, pre svega pesticidima i veštačkim đubrivima.

Konzumirajući sve to, mi unosimo u sebe podosta "hemije". Svetska zdravstvena organizacija procenjuje da čovek u sebe godišnje unese 4,5l pesticida i oko 5 kg aditiva. Godišnje se registruje preko 3 miliona slučajeva trovanja pesticidima!

Dakle, bilo da se hranite pretežno žitaricama, povrćem i voćem, bilo da povremeno koristite mleko, sir, jaja i eventualno meso - mudro je da tražite organske, ili bar neprskane proizvode. Oni su danas dostupni i na pijacama i u prodavnicama zdravije hrane. Nešto su skuplji od konvencionalnih, tačno je, ali zato nemaju u sebi pesticida i ostalih hemikalija.

Posebno je za dijabetičare bitno da koriste organski program, jer je oštećeni pankreas znatno podložniji delovanju slobodnih radikala koji se u velikoj meri stvaraju kada u organizam unosimo konvencionalno gajene proizvode "obogaćene" hemikalijama.


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga


 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 94

Svi članci u rubrici