Naučni dokazi o štetnosti GMO

Genetski modifikovana hrana deluje na imuni sistem: u istraživanjima su miševi koji su hranjeni GMO hranom imali problema sa organima za varenje, brže su starili, vitalni organi bili su im oštećeni, postajali su neplodni, ili su imali manji broj potomaka, mladunci su im češće umirali.


Biotehnološke korporacije, poput Monsantoa, pokušavale su da svojim istraživanjima pobiju ove navode, ali kada su naučnici, poput francuskog toksikologa G. E. Seralinija ponovo analizirali sirove podatke iz Monsantovih istraživanja, ispostavilo se da su pacovi hranjeni GM kukuruzom patili od jasnih znakova otrovanosti – ove dokaze naučnici koji rade za Monsanto su namerno prenebregli.
Iako do skoro nije bilo kliničkih istraživanja na ljudima o uticaju GM hrane, stručnjaci smatraju da ima dovoljno dokaza iz istraživanja rađenih na životinjama koji ukazuju na potrebu izbacivanja GM hrane iz upotrebe. Američka akademija za medicinu i životnu sredinu (American Academy of Environmental Medicine - AAEM) zatražila je 2009. godine moratorijum na korišćenje GMO u ishrani, upravo na osnovu analize istraživanja na životinjama. Prema rečima njihovog bivšeg predsednika, dr Robina Bernhofta, „Akademija je preporučila svim doktorima da pacijentima prepisuju ishranu hranom koja nije genetski modifikovana, da edukuju svoje pacijente o potencijalnim i poznatim opasnostima po zdravlje od GMO hrane“.

Pacijentima se poboljšalo zdravlje
Lekari koji su sledili ovu preporuku, izveštavaju o brojnim slučajevima poboljšanja stanja zdravlja pacijenata koji su prestali da koriste GMO. Evo nekoliko primera koje je objavio Institut za odgovornu tehnologiju.
La Dona Karlton je morala tri puta dnevno da pije tri tablete kako bi ublažila simptome sindroma iritiranih creva (bolni grčevi, stalne dijareje). Doktor joj je rekao da će do kraja života morati da pije te lekove. Ali, drugi doktor kome se obratila, internista Emili Lindener joj je prvo preporučila da isključi GMO hranu, uključujući i soju, kukuruz, ulje od uljane repice i šećer. „Za dva meseca moje stanje se popravilo i više nema potrebe da pijem lekove“, kaže Karltonova.
Kerol Salb je takođe patila od sindroma iritiranih creva, ali i alergija. Nakon isključivanja GMO iz ishrane, stanje joj se popravilo za dve i po nedelje. Već šest godina ona ne jede GMO i i dalje se oseća dobro.
Tereza Haerle je nakon 25 dana na ishrani bez GMO smršala 5 kg, a već trećeg dana je osetila boljitak nakon što je 30 godina patila od kolitisa. Takođe, problemi sa kožom su počeli da se popravljaju, a kaže i da ima više energije.
Jedan tinjedžer koji je patio od astme i migrene se oporavio nakon prelaska na hranu bez GMO.

Iskrena preporuka
„Preporučujem svojim pacijentima da izbegavaju genetski modifikovanu hranu, jer mi iskustvo govori da ova hrana izaziva alergije i astmu, kao i probleme sa organima za varenje (gasovi, nadimanje, sindrom iritiranih creva, kolitis, porozna creva), a iz ovih stanja mogu da proizađu razne bolesti, od artritisa, autoimunih bolesti, anksioznosti, do neuroloških problema. Odnosno, do svih bolesti do kojih dolazi usled narušenog imuniteta“, kaže dr Lindner.

(Nastaviće se)

 

 

Srodni članci (po ključnim rečima)

Prirodni lekovi protiv anemije... Reč anemija u prevodu sa grčkog znači - bez krvi, odnosno malokrvnost. Ovo veoma rasprostranjeno, ali pomalo zanemareno oboljenje, zahteva pravovremeno lečenje, kako bi se izbegle ozbiljnije posledice...
Spirulina poboljšava kondiciju... Spirulina je plavo-zelena alga koja se proizvodi za prodaju i generalno distribuira kao “superhrana” (nutricionisti je svrstavaju u kategoriju “funkcionalne hrane”). Nedavna istraživanja pokazala su d...
3 moćne medicinske biljke... Najmoćnije medicinske biljke poznate su kao adaptogeni. One pomažu organizmu da održi homeostazu – tanano stanje ravnoteže neophodno za život. Tri verovatno najefikasnije biljke ove vrste su astragalu...
Gljiva koja prija srcu... Jedno od najzapaženijih dejstava gljive Cordyceps sinensis i u tradicionalnoj i u modernoj medicini jeste njen uticaj na stabilizaciju pulsa i na ispravljanje srčane aritmije. Ova gljiva danas u Kini ...
Cimet, začin i lek... Iako je cimet uglavnom cenjen kao začin, njegovo povoljno dejstvo na organizam daleko nadmašuje začinsku ulogu. On ima moćno antibakterijsko i antigljivično delovanje, i druga povoljna dejstva na orga...

Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.banner mpower yoga


 • 7 probiotskih namirnica koje volimo

  • fejan 23.11.2017 11:19
   Preporucujem da pogledate sledeći dokumentarni film o čokoladi.Film se zove " ...
 • Nameštanje želuca

  • Nada 19.03.2019 20:23
   Poštovanje, Ja sam išla kod baka Radmile do juna 2018. nekoliko puta i veoma mi je ...
    
  • redakcija 07.01.2018 13:40
   Poštovana, nažalost nemamo kontakt pomenute gđe Radmile, ali možete da pišete ...
    
  • Jelena 01.01.2018 18:10
   Poštovani, kako mogu doći do kontakt broja telefona gospođe Radmile koja namešta ...
 • Prirodna zaštita od krpelja

  • Istrebljivac 01.06.2018 23:16
   Krpelji mogu, kao prenosnici da izazovu veliki broj ozbiljnih oboljenja kod ljudi ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  22 ( +10 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +35 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +9 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 76

Svi članci u rubrici

Srodni članci (po ključnim rečima)

Prirodni lekovi protiv anemije

Detaljnije »