Za post i pročišćenje

U tradicionalnoj medicini, post se smatra odličnom terapijom koja čisti i obnavlja naš organizam. Naše telo nam je zahvalno kad se bar na kratko vreme uzdržimo od čvrste hrane, jer to mu daje priliku da energiju koju bi inače koristilo za varenje preusmeri da aktivira svoje mehanizme pročišćenja i pomoću njih izbaci puno štetnih toksičnih materija iz sebe.

Danas u svetu postoji i dosta klinika koje svojim pacijentima preporučuju post kao terapijsko sredstvo. Evo kako dr Juart Lumis, jedan od lekara koji zagovaraju dobrobiti posta, govori o koristima od povremenog uzdržavanje od čvrste hrane:
“Post je najstariji prirodni mehanizam lečenja. Post pokreće zaista čudesan proces pročišćenja koji kreće naniže da bi dosegao svaku ćeliju i tkivo u telu. Tokom 24 časa od kad prestanemo sa uzimanjem hrane, enzimi prestaju da ulaze u želudac i umesto toga odlaze u creva i u krvotok, gde cirkulišu i proždiru svakakve otpadne materije, uključujući mrtve i oštećene ćelije, nepoželjne mikrobe, metabolički otpad i zagađivače. Svi organi i žlezde dobijaju preko potrebni i dobro zasluženi odmor, tokom koga se tkiva pročišćuju i podmlađuju, a njihove funkcije se uravnotežuju i regulišu.”

Dijeta za post i pročišćenje
Možda niste znali da danas postoji jedna dijeta koja donosi sve dobrobiti terapeutskog posta, a ne lišava organizam hranljivih sastojaka koji su mu neophodni za normalno funkcionisanje. To je tzv. Neera dijeta koja je u opticaju na Zapadu već preko 40 godina, i stekla je popularnost čak i u holivudskim krugovima (njeni korisnici su Bjonsi Nouls, Tom Henks, Mik Džeger, Madona… ), a koristi je i sportska legenda, Karl Luis. Ova dijeta zahteva da se 5 do 10 dana uzima samo minimum ili uopšte ne uzima čvrsta hrana. Sve neophodne vitamine i minerale koji su telu potrebni u tom periodu dobijate od posebnog napitka koji je razvijen upravo za potrebe ove dijete – Neera sirupa, kombinacije najkvalitetnijih vrsta javorovog sirupa i sirupa nekoliko vrsta retkih tropskih palmi, tako da telo ne pati ni od jednog nedostatka.

Dijeta za hrabre
Ovo jeste dijeta za hrabre. Ali, zato rezultati nagrađuju. Za 5 do 10 dana sasvim je realno da se izgubi minimum 3, a najčešće 5 do 10 kilograma. Međutim, to nije sve. Osećaj neobične lakoće, mentalne bistrine, rasterećenosti i zadovoljstva nagrađuje one koji odluče da na ovaj način pruže priliku svom telu da se oslobodi nagomilanih otpadnih materija i toksina. I ne samo to: nakon što se na ovaj način pročisti, organizam stvara gotovo prirodnu odbojnost prema nezdravoj hrani. Kad jednom pročistite svoj sistem, nezdrave namirnice koje ste dosad jeli neće vas više privlačiti, ili bar ne onoliko kao ranije. Samim tim, imaćete mnogo veće šanse da usvojite mnogo korisnije navike u ishrani.

detaljnije o Neera programu pogledajte ovde


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga


 • Nameštanje želuca

  • Nada 19.03.2019 20:23
   Poštovanje, Ja sam išla kod baka Radmile do juna 2018. nekoliko puta i veoma mi je ...
    
  • redakcija 07.01.2018 13:40
   Poštovana, nažalost nemamo kontakt pomenute gđe Radmile, ali možete da pišete ...
    
  • Jelena 01.01.2018 18:10
   Poštovani, kako mogu doći do kontakt broja telefona gospođe Radmile koja namešta ...
 • Post – svrha i korist

  • Slavica M 14.06.2019 16:28
   Poštovani Đole, koriste se ljuspice psilijuma. Ljuspice su bogate biljnim vlaknima ...
 • Prirodna zaštita od krpelja

  • Istrebljivac 01.06.2018 23:16
   Krpelji mogu, kao prenosnici da izazovu veliki broj ozbiljnih oboljenja kod ljudi ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 80

Svi članci u rubrici