Žvaka u ćelijskoj bravi

Predstavljam vam nov pristup dijabetesu tip II prema kojem se vrlo uspešno i konačno izlečenje NE zasniva na limitiranju ukusne slatke hrane iz prirode. (Piše: Marina Grubić, savetnik za biljnu ishranu)

 


Nedavno sam održala još jedan seminar o biljnoj ishrani u Novom Sadu. Posebno me je obradovalo što je jedna od učesnica bila i mlada lekarka koja je rešila da u svoju praksu uvede i lečenje putem ishrane koja se sastoji od zdrave, biljne, nerafinisane hrane. Svaka čast!
Međutim, ono što me je rastužilo je bilo saznanje o ishrani koju tradicionalna medicina prepisuje osobama koje imaju šećernu bolest tipa 2. Njima se prepisuje hrana životinjskog porekla i rafinisana biljna hrana. Još im se sugeriše da apsolutno izbace voće ili ako baš žele da jedu voće, da uzimaju male količine prema datim merama. Merenje hrane? Zar to nije mukotrpno? Ali i opasno, jer kada u ishrani nema dovoljno nerafinisanog šećera iz voća, često se dešava da osoba ostane gladna i onda se lakše vrati rafinisanim šećerima iz slatkiša, što kod dijabetičara može biti vrlo opasno. Dakle, ishrana koja isključuje šećere iz voća zapravo izgladnjuje čoveka tera ga da konzumira štetne šećere. Ali, nije šećer kod dijabetesa najveći neprijatelj! I kada jednom razotkrijemo pravu štetočinu, lako je otkloniti uzrok.

Insulinski ključ
Ali da počnemo iz početka. Nakon unosa hrane nivo šećera u krvi raste i tada pankreas, jedna od naših žlezda sa unutrašnjim lučenjem, luči hormon insulin. Insulin je kao ključ koji otključava vrata na ćelijama kako bi šećer iz krvi mogao da pređe u ćelije i uđe u „šporete ćelija“, odnosno mitohondrije, gde će sagoreti i mi ćemo dobiti toplotu, energiju za kretanje i hemijske reakcije u našem telu. E, sada, zamislite sledeću situaciju. Uzimate ključ da otključate neka vrata. Probate da stavite ključ u bravu, ali ne može da uđe. Šta se desilo? Neko je stavio žvakaću gumu u bravu i sada ključ ne može da uđe. Isto se dešava I u našem telu. Kada su ćelije pune masti, insulin koji je ključ, ne može da ih otključa. Šta treba da radite da biste otključali ona vrata sa žvakaćom gumom u bravi? Naravno, da izvadite žvakaću gumu iz brave. Šta treba da uradite sa ćelijama koje su pune masti pa insulin ne može da ih otključa? Naravno, da ih pročistite! A kako ćete ih pročistiti? Tako što ćete hranu životinjskog porekla i rafinisanu biljnu hranu zameniti ukusnom, slatkom, nerafinisanom biljnom hranom punom energije, vitamina, minerala i dijetalnih vlakana, dakle voće i povrćem. Nikako ulja, bilo kakva, a semenke i orašaste plodove ne unositi prvih mesec dana; posle mesec dana, u kombinaciji sa zelenim lišćem, može se pojesti do 50gr isklijalih semenki na dan ili 5 -6 lešnika ili badema ili oraha. Kada se pročiste ćelije, insulin počninje da radi. Da, insulin može početi opet da radi. Vrlo je jednostavno: izvadite žvakaći gumu iz brave i ključ otključa vrata.

Dijabetes tip 2 je reverzibilan
Šećerna bolest tipa 2 je IZUZETNO LAKO REVERZIBILNA.  A dr Nil Barnard, osnivač Komiteta za odgovornu medicinu u Vašingtonu, sa svojim timom je ovo i dokazao. U ispitivanju 2006. godine dve grupe ispitanika imale su šećernu bolest tipa 2. Jedna grupa je 22 nedelje bila na čistoj biljnoj ishrani sa NEograničenim unosom celovite biljne hrane. Dakle, mogli su da jedu koliko im je god bilo potrebno, sve dok su jeli nerafinisanu biljnu hranu. Druga grupa je bila na tipičnoj ishrani sa limitiranim porcijama. Nakon 22 nedelje dobili su šokirajuće rezultate, rezultate koji su u potpunosti preokrenuli dotadašnja uverenja o ispravnom načinu lečenja dijabetesa. U grupi koja je bila na neograničenom unosu voća i povrća 43% ispitanika uspelo je ishranom da umanji potrebu za lekovima, a u kontrolnoj grupi je taj procenat iznosio samo 26% . Među onima koji nisu umanjili potrebu za lekovima, oni koji su bili na biljnoj ishrani 3 puta više su uspeli da umanje nivo hemoglobina A1C, indeksa koji pokazuje kontrolu šećera u krvi za duži period. Ispitanici na biljnoj ishrani su u proseku umanjili težinu za oko 7 kg, a u kontrolnoj grupi oko 5 kg. Međutim, tu se mora napraviti razlika između zdrave potrošnje masti koja je izražena kod biljne ishrane i nezdravog smanjivanja samih mišića koje je izraženo kada je standardna ishrana limitirana. U grupi koja je bila na biljnoj ishrani takođe je došlo do značajnog pada nivoa lošeg holesterola.

Komitet za odgovornu medicinu je neprofitna organizacija
Zaključak ovog istraživanja je vrlo jasan. Međutim, kada god čujete za neko istraživanje, prvo postavite pitanja: ko je sproveo istraživanje? Da li je moguće da rade za neku industriju od koje bi mogli imati interesa? Komitet za odgovornu medicinu je neprofitna organizacija koja promoviše zdrav životni stil i svakako nemaju zaradu od prodaje jabuka i brokolija. Dakle, rezultati ovog istraživanja su zaista oni kojima se može verovati, tako da slobodno navalite na voće i povrće. Glikohemijski indeks jeste nešto što treba imati na umu dok se ćelije ne pročiste, pa treba izbegavati pšenicu, ananas, lubenicu, beli krompir i većinu muslija, i naravno rafinisan šećer bez obzira na boju. Ali umesto ovih namirnica, slobodno uživajte bez merenja i straha u voću, povrću, integralnom pirinču, sočivu.
Iskreno se nadam da će ovaj tekst i moj video snimak na Jutjubu gde ovo objašnjavam pogledati što veći broj medicinskog osoblja, i da će, baš kao mlada lekarka koja je bila na mom seminaru, početi u svoju praksu da uvode životni stil za zdravlje.
Opširnije o ovom istraživanju: www.pcrm.org.search/?cid=611

Marina Grubić

Napomena redakcije:
Naša preporuka svakom ko bi hteo da isproba ovaj metod je da se prethodno konsultuje sa svojim lekarem.

 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga


 • Nameštanje želuca

  • Nada 19.03.2019 20:23
   Poštovanje, Ja sam išla kod baka Radmile do juna 2018. nekoliko puta i veoma mi je ...
    
  • redakcija 07.01.2018 13:40
   Poštovana, nažalost nemamo kontakt pomenute gđe Radmile, ali možete da pišete ...
    
  • Jelena 01.01.2018 18:10
   Poštovani, kako mogu doći do kontakt broja telefona gospođe Radmile koja namešta ...
 • Post – svrha i korist

  • Slavica M 14.06.2019 16:28
   Poštovani Đole, koriste se ljuspice psilijuma. Ljuspice su bogate biljnim vlaknima ...
 • Prirodna zaštita od krpelja

  • Istrebljivac 01.06.2018 23:16
   Krpelji mogu, kao prenosnici da izazovu veliki broj ozbiljnih oboljenja kod ljudi ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 170

Svi članci u rubrici