Alge eliminišu radioaktivnost

Dobro je znati, zlu ne trebalo, da morske alge, posebno spirulina i hlorela, pomažu eliminaciji radioaktivnih materija iz organizma, a svojim antioksidativnim svojstvima štite telo od raka.

 Ovo je pokazano i klinički, u periodu kada su beloruski, ruski i ukrajinski naučnici isprobavali razne metode kako bi pomogli kontaminiranoj deci iz Černobila i okoline. Za zaštitu od radijacije, zvanična medicina nudi tablete joda. One zaista štite tireoidnu i ostale žlezde od trovanja radijacijom, ali ne štite ostatak tela. Dobru zaštitu od radijacije nude dve jestive alge – spirulina i hlorela – koje su i inače poznate kao izuzetno dobre namirnice, koje se svrstavaju u „funkcionalnu hranu” (hranu koja pored nutritivnih ima i lekovita svojstva).

Spirulina
Možda ovo niste znali, ali spirulinu su patentirali Rusi 1995. upravo kao sredstvo za poboljšanje imuniteta dece pogođene radijacijom od černobilske katastrofe (taj patent je bio i nagrađen nekom od medicinskih nagrada). Veći broj ozračene dece patio je od hronične radijacijske bolesti, povišenja imunoglobulina E i visoke alergijske osetljivosti; ali, nakon što su deca 45 dana konzumirala 5 mg spiruline dnevno, njihovi nivoi imunoglobulina su se vratili na normalu, a visoka alergijska osetljivost je nestala.
Kineska proučavanja pokazala su da spirulina efikasno izbacuje iz tela radioaktivne materije, kada se one unesu putem kontaminirane hrane... Beloruska studija, objavljena 1993, pratila je upotrebu spiruline kod dece koja su konzumirala ozračenu hranu. Nakon samo 20 dana, kod dece koja su konzumirala 5 g spiruline svakodnevno, zabeleženo je u proseku smanjenje 50% u nivou radioaktivnosti urina.
Eksperiment na pacovima, koji su bili izloženi radijaciji od 5 Gy (grejovih jedinica), pokazao je sledeće. Iako izlaganje tela ovakvoj radijaciji vodi do smrti u roku od 14 dana, hranjenje pacova spirulinom sprečilo je taj ishod. (izvor: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/...).

Hlorela
Slično zaštitno dejstvo od radijacije nudi i hlorela, koja je takođe izuzetna kao funkcionalna hrana. Studija Čehoslovačke akademija nauka pokazala je da spirulina povećava proizvodnju ćelija koštane srži i matičnih ćelija slezine. U eksperimentima na pacovima, hlorela je povećala stopu preživljavanja među jedinkama izloženim smrtonosnoj dozi radijacije. Nekoliko drugih, nezavisnih univerzitetskih proučavanja pokazalo je isti rezultat.
Poznato je takođe svojstvo hlorele da vezuje toksične materijale kao što su živa, aluminijum i fluor. Na isti način ona vezuje i radioaktivne čestice i bukvalno ih izbacuje iz tela.
Japanci, koji su imali ogromnih problema sa bolestima izazvanim radijacijom, nakon II svetskog rata u praksi su eksperimentisali sa svim sredstvima koja su im bila dostupna, pa su takođe u praksi pokazali da i druge jestive alge imaju slična svojstva da štite telo od posledica radijacije ili konzumiranja kontaminirane hrane, a takvo svojstvo ima i tradicionalna miso pasta – fermentisani začin od soje.


Srodni članci (po ključnim rečima)

6 čudnih načina da smršate... Verovatno ovo neće biti prvi čudni saveti za mršavljenje koje ste čuli. Međutim, ove podržavaju ozbiljna naučna istraživanja. Naravno, za mršavljanje je suštinski važna uravnot...
Bob... Ova mahunarka krupnog zrna veoma je bogata rastvorljivim biljnim vlaknima, bitnim za dobru crevnu peristaltiku, kao i za održavanje šećera i holesterola u krvi normalnim okvirima. Od vitamin...
Istine i zablude o celulitu... Gotovo 90% žena ima celulit, i većina njih bi želela da ga se oslobodi. Šta zaista pomaže, a šta ne? Zabluda: sunčanje oslobađa od celulita Činjenica: donekle je tačno da tamnija kož...
5 zeleniša koji doprinose mršavljenju... Oni koji pokušavaju da održe željenu telesnu težinu treba da znaju da u tome ključnu ulogu igra metabolizam. Što nam je bolji telesni metabolizam, to je lakše smršati. Mnog...
Orasi protiv raka debelog creva... Da su orasi zdrava namirnica za srce, mozak i ceo organizam, poznato je odavno; novo istraživanje je utvrdilo da orasi pomažu da se optimizuje crevna flora i suzbije rast malignih ćelija debelog creva...


banner mpower yoga


 • Nameštanje želuca

  • Nada 19.03.2019 20:23
   Poštovanje, Ja sam išla kod baka Radmile do juna 2018. nekoliko puta i veoma mi je ...
    
  • redakcija 07.01.2018 13:40
   Poštovana, nažalost nemamo kontakt pomenute gđe Radmile, ali možete da pišete ...
    
  • Jelena 01.01.2018 18:10
   Poštovani, kako mogu doći do kontakt broja telefona gospođe Radmile koja namešta ...
 • Post – svrha i korist

  • Slavica M 14.06.2019 16:28
   Poštovani Đole, koriste se ljuspice psilijuma. Ljuspice su bogate biljnim vlaknima ...
 • Prirodna zaštita od krpelja

  • Istrebljivac 01.06.2018 23:16
   Krpelji mogu, kao prenosnici da izazovu veliki broj ozbiljnih oboljenja kod ljudi ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 101

Svi članci u rubrici

Srodni članci (po ključnim rečima)

6 čudnih načina da smršate

Detaljnije »