Neera korak po korak (2)

Dva glavna sastojka Neera dijete su sveže isceđen limunov sok i prirodni sirup drveta. Lekari prirodnim metodama koriste limun za spravljanje mnogih lekova. Podjednako je važan sirup, mešavina soka od dva potpuno različita drveta, šećernog javora i tropske šećerne palme.

 

Dr K. A. Bejer:
Neera dijeta za mršavljenje i detoksikaciju, 2. deo

(1 deo pogledaj ovde)

3 Prirodni sirup drveta - Značajan sastojak

Dva glavna sastojka ove dijete su sveže isceđen limunov sok i prirodni sirup drveta. Lekari prirodnim metodama koriste limun za spravljanje mnogih lekova. Podjednako je važan sirup, mešavina soka od dva potpuno različita drveta, šećernog javora i tropske šećerne palme.

Javorov sirup
Javorov sirup dolazi iz velikih javorovih šuma u Severnoj Americi. Davno pre kolonizacije, Indijanci su otkrili veštinu dobijanja soka iz javorovog drveća i njegovog zagrevanja dok se ne pretvori u sirup.
Šećer je bio retkost u tim hladnim predelima, pa je javorov sirup postao značajan deo njihove svakodnevne ishrane.
Šećerni javorov sok proizvodi se samo u periodu od četiri ili šest nedelja tokom marta i aprila, a to je sam početak proleća. U to vreme su šume još uvek pokrivene sa preko metar snega što čini ubiranje soka po hladnoći veoma teškim zadatkom.
Svakog jutra sok se sakuplja iz košarica obešenih na drveće. Tradicionalno, kotarice se sakupljaju konjskim saonicama i prevoze u kolibe. Tu se dobijena tečnost zagreva na vatri drveta dok ne postane gusta kao sirup.
Da se sirup ne bi pokvario, sok mora da bude koncentrisan. Potrebno je 40 do 50 litara slatkog soka da bi se dobio jedan litar finalnog proizvoda. To je količina koju jedan veliki javor proizvede tokom čitave godine. Javorovo drvo mora da bude staro oko četrdeset godina da bi sa njega mogao da se sakuplja sok. Možete da zamislite kolike te javorove šume (poznate kao „šećerno rastinje“) moraju da budu da bi dale samo jedno bure sirupa i koliko je tu rada potrebno!
Na savremenim javorovim farmama, sok se sakuplja iz složene mreže slavina, što je lakši i brži metod, ali ne i jeftiniji. Zbog toga što je njegovo sakupljanje tako teško, javorov sirup je skup. U SAD, 90% tzv „javorovog sirupa“ koji se prodaje proizvodi se veštački od kukuruznog sirupa i belog šećera, i često sadrži samo 2 % pravog javorovog sirupa. U proizvodnji prirodnog sirupa drveta, koristi se samo tamni sirup gustine C (klase C) koja je najbogatija mineralima.

Palmin sirup
Od stotina različitih palmi koje rastu u tropskim krajevima, tri su posebno korisne za čoveka - kokosova palma, uljana palma i šećerna palma. Palmin sirup može se dobiti samo od dve ili tri vrste šećerne palme.
da bi se dobio palmin sok, seku se dugi izdanci. Iz „usta“ tih izdanaka, slatki sok curi u dugačke šuplje bambusove štapove. Sok se potom sipa u velike posude koje se greju na otvorenoj vatri. Voda isparava ostavljajući čvrst suv šećer. Palmin sirup se retko izvozi, jer je teško da se sačuva u toploj i vlažnoj klimi. Ako treba da se skladišti, sirup mora da se koncentriše u suvi šećer, da bi se izbegla fermentacija.
Palmin sirup i palmin šećer smatraju se delikatesima u svojoj postojbini i više ih vole nego beli šećer, jer imaju bolji ukus. Ispitivanja pokazuju da palmin sirup obiluje mineralima i zbog toga je idealan za Neera dijetu.

Tokom ove dijete, potrebno je više minerala, a palmin i javorov sirup se međusobno dopunjuju.

Sadržaj minerala u prirodnom sirupu drveta

Gvožđe/Fe - 12,1 mg/kg
Mangan/Mn - 18,9 mg/kg
Cink/Zn - 49,5 mg/kg
Magnezijum/Mg - 144 mg/kg
Kalcijum/Ca - 358 mg/kg
Natrijum/Na - 458 mg/kg
Kalijum/Ka - 3693 mg/kg


Javorov sirup bogat je manganom i cinkom, a ova dva minerala gotovo da ne postoje u palminom sirupu. Sa druge strane, palmin sirup sadrži velike količine kalijuma i kalcijuma, dva elementa koja su neophodna da ćelije ispravno funkcionišu i zbog toga su važni za pročišćenje tela. Kad se pomešaju u pravilnom odnosu, dobijamo prirodni sirup drveta sa bogatim i uravnoteženim sadržajem minerala, koji je tako važan za ovu dijetu.

Dr K. A. Bejer
 

(3. deo, praktična uputstva za Neera dijetu, pogledaj ovde)

 

Proizvodi u vezi sa člankom

Neera Dijeta

Neera je specijalan, potpuno prirodan i jednostavan program za pročišćenje tela od toksina, za skidanje viška kilograma, za podmlađivanje i usporavanje procesa starenja… Uz svaku limenku Neera sirupa dobijate brošuru sa detaljnim uputstvima za sprovođenje Neera programa za mršavljenje i detoksikaciju.
Srodni članci (po ključnim rečima)

Da li je puter loš?... Decenijama je puter (onaj obični, od kravljeg mleka) ocrnjivan kao nezdrav. Ali, istina je drugačija. Pokazalo se da su masnoće koje su hvaljene kao "zdravije" (na primer, hidrogenizovana biljna mast,...
Ishrana bez ugljenih hidrata... U 80-tim godinama 20. veka, strah od masti zahvatio je zapadni svet. Svuda su favorizovani proizvodi sa malo masti. Ali, ako se jede manje masti, onda je potrebno više ugljenih hidrata da se zasitimo....
Dijeta Bjonsi Nouls... Pop-zvezda i glumica Bjonsi Nouls je brigu za svoju liniju poverila švajcarskom dijetalnom programu Neera. Ona je primenila potpunu verziju ovog programa u trajanju od 10 dana i izgubila čitavi...
Osećaj smisla produžuje život... Osećaj da naš život ima značajnu svrhu može da smanji rizik od srčanih oboljenja i šloga i tako nam produži život, utvrdili su istraživači medicinskog centra Maunt Sinaj. Istraživački tim je ponovo...
Lišće slačice na orijentalni način... Za 4 porcije, potrebno je: 1 kašika susama, 1 kašičica susamovog ulja, 6 šolja opranog i iseckanog lišća slačice... ...1/4 šolje vode, 1 kašičica sitno iseckanog belog luka, 1 kašika soja sosa, 2 k...

Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.banner mpower yoga


 • Detoks - potreba ili prolazna moda?

  • Jelena Culaja 24.01.2018 10:53
   Po povratku iz Amerike 2012.godine, i samim tim nagle promene klime, moje telo i ...
 • Dobrobiti letnjeg posta

  • Goran Stevanovic 17.07.2017 15:33
   Za neera dijetu sam saznao od kume iz Beograda još 2008. godine, kao sredstvo za ...
 • Moje iskustvo neera dijete

  • Sara Kuzmanović 29.06.2018 10:36
   Kao korisnik Neera sirupa imam višegodišnja iskustva i pozitivna su. Napomenuću da ...
 • Neera korak po korak (2)

  • Dragan Vasiljević 18.09.2018 11:17
   Danas sam krenuo po treći put da primenjujem čudotvornu neeru. Moje iskustvo je da ...
 • Čišćenje organizma

  • Miodrag Marković 17.03.2018 10:57
   Moje iskustvo sa Neera sirupom je fenomenalno. Upravo danas sam kupio sirup po ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  22 ( +12 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +35 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +9 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 115

Srodni članci (po ključnim rečima)

Da li je puter loš?

Detaljnije »