7 saveta za uspešnu detoksikaciju

Da biste se uspešno detoksikovali, a to znači da biste time i maksimalno ojačali i svoj imunitet, npr. potrebno je da ovoj temi priđete – holistički. (Piše: Goran Kojić, trener za lični razvoj i detoks-trener)

Šta to znači? Pa, pre svega to da parcijalni pristupi donose parcijalne i uglavnom kratkotrajne rezultate. Potrebno je dejstvovati na svim nivoima našeg organizma, detoksikovati sva naša tela. Naučite, dakle, praktične procedure holističke detoksikacije. Budite sam svoj detoks-majstor! Za dobar početak rada čišćenju organizma potrebno je doneti odluku da ćemo ne samo početi sa ovim lekovitim procesom, nego i da ćemo izabrati dobro vreme za početak, napraviti kvalitetan plan i obezbediti adekvatna sredstva, te biti istrajni u njemu.

Da bih vas inspirisao, dajem vam 7 procedura, koje će vam biti od velike praktične pomoći u cilju kompletne detoksikacije:

Naučite da kupujete na pijaci. Da li ste ikada gledali u šake vašeg pijačnog prodavca? Grube šake govore da se vaš seljak-prodavac više oslanja na njih, nego na totalne herbicide, npr.
Ne pravite sokove od šargarepe za koju ne znate kako je odgajena. Kao što je izvanredna za zdravlje kada je makar proizvedena bez upotrebe veštačkog đubriva, tako se uz njegovu upotrebu šargarepa pretvara u toksičnu namirnicu, naročito u varijanti koncentrovanog obroka kakav je sok od šargarepe.
Berite ili kupujte divlje salatno bilje. Presna salata od namirnica koje su organske ili divlje, ili koja ih sadrži u većoj količini, sasvim će sigurno doprineti vašoj detoksikaciji.
Bućkajte detoks-ulje u ustima ujutro, natašte. Snažna i efikasna detoks-praksa koja će vam doneti mnogo dobrog zdravlja. Ali je treba pravilno naučiti i redovno praktikovati.
Produžite svoj dah. Redovno vežbanje kvalitetne vežbe disanja učiniće vaš dah dužim, vašem organizmu će doneti više kiseonika i energije, pa će i proces detoksikacije biti efikasniji.
Promenite svoju prvu jutarnju misao. Za holističku detoksikaciju od velikog značaja je i način na koji ulazimo u dan. Jedino se postavlja pitanje imamo li snage da promenimo našu prvu jutarnju misao? Ako je odgovor da, onda krenimo: Život je lep!
Više se ne bojim hladnoće. Pretvaranje straha od hladnoće u otpornost na nagle promene temperature, doprineće ne samo efektnosti detoksikacijskih procesa, nego će ojačati i druge procese življenja. Idealno vreme za početak stvaranja ove navike jeste leto, sa procedurom kontrasnog tuširanja.


detokseminarAutor ovog članka, Goran Kojić, trener za lični razvoj i detoks-trener, održava seminar posvećen detoksikaciji

"TARA-DETOKS", od 31. 5 - 3. 6. 2018. na Zaovinskom jezeru
 
Ako želite da savladate osnove i sve najvažnije prakse holističke detoksikacije, unapredite svoje zdravlje i da se osećate mnogo lakše, bolje i srećnije ovo je dobra prilika. Bolje je sprečiti nego lečiti.

Dodatne informacije: 065/22-66-402, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga


 • Kompletna uputstva za Neera dijetu (3)

  • Slavica 04.03.2019 08:35
   Devojčice ovog uzrasta su još u fazi rasta i razvoja i nije preporučljivo da ...
    
  • Daca 02.03.2019 10:29
   Interesuje me da li mogu devojčice od 15 - 16 god da koriste Neera dijetu. Hvala
 • Moje iskustvo neera dijete

  • Sara Kuzmanović 29.06.2018 10:36
   Kao korisnik Neera sirupa imam višegodišnja iskustva i pozitivna su. Napomenuću da ...
 • Neera korak po korak (2)

  • Dragan Vasiljević 18.09.2018 11:17
   Danas sam krenuo po treći put da primenjujem čudotvornu neeru. Moje iskustvo je da ...
 • Čišćenje organizma

  • Miodrag Marković 17.03.2018 10:57
   Moje iskustvo sa Neera sirupom je fenomenalno. Upravo danas sam kupio sirup po ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 128

Svi članci u rubrici