Da brzo popravite raspoloženje

Znate verovatno kakav je osećaj kada ste u mračnom raspoloženju – ništa na svetu ne valja i svi su vam krivi. Srećom, i mračna raspoloženja su prolazna, a evo kako da im pomognete da prođu još brže...

Dajte sebi oduška. Odnosno, prepustite se skroz lošem raspoloženju. Dopustite sebi neko kratko vreme, dvadesetak minuta, da se ponašate onako kako se osećate. Iscepajte nekoliko papira ili novina, udarajte jastukom po krevetu ili zidu, razbijte neko jaje i sl. Kad se istutnjite, loše raspoloženje će popustiti. (Pazite samo da ne pogodite nekoga kad bacate stvari:)
Uradite nekoliko energičnih fizičkih vežbi. Naš osećaj dobrog raspoloženja je snažno povezan sa osećajem da smo puni energije. Uradite nekoliko sklekova, čučnjeva, podizanja, ili se istrčite, ili idite na neki sport. Čim se se pokrenete i puls vam se ubrza na pozitivan način, popraviće se i raspoloženje.
Očistite kuću. Ili, svoju sobu, ili radni sto, ili dvorište. Spoljašnji red doprinosi unutrašnjem miru. Ako uračunamo i to da moramo da se fizički angažujemo da bismo nešto počistili, što već samo po sebi podiže raspoloženje, onda je korist dvostruka.
Izađite na sunce. Ako dugo sedite u zatvorenom prostoru, čak i da ste dobro raspoloženi, to će vam verovatno pokvariti raspoloženje. I suprotno, sama činjenica da se nalazimo napolju, u prirodi, pod otvorenim nebom ili na suncu, daje nam dodatnu energiju i popravlja raspoloženje.
Slušajte dobru muziku. Istraživanja ukazuju da slušanje klasične muzike bar 10 minuta može da popravi raspoloženje. I ne samo to: može da pomogne da se snizi pritisak, puls i nivo kortizola, tzv. hormona stresa.
Pomirišite neki fini miris. Pošto je uticaj mirisa krajnje subjektivan, vi sami znate koji miris vam pruža najviše radosti i podiže vam raspoloženje. Za neke je to miris sveže kafe, za neke lavanda, za neke druge ruzmarin i sl. Da popravite raspoloženje, mirišite neko vreme svoj omiljeni miris.
Popričajte sa drugima. Kad smo loše volje i neraspoloženi, najradije bismo se zavukli u sobu i ćutali. Ali, razgovor sa nekim – makar to bio i prodavac u radnji gde kupujemo – može da nam u trenutku preokrene raspoloženje. Ako ste potišteni na poslu, odvojite pet minuta da popričate sa kolegom.
Pozovite blisku osobu. Svi imamo nekog sa kime najradije pričamo, pa je pravi trenutak da mu se obratimo upravo kada smo loše raspoloženi. Iz iskustva znamo da to gotovo uvek pomaže.
Obavite svoj posao. Kada smo loše volje, skloni smo da budemo popustljivi prema sebi i jednostavno nećemo da uradimo ono što nam je trenutni zadatak. Ali, ako uspemo da se makare nateramo da uradimo ono što treba – bilo da je to pranje suđa ili pisanje nekog imejla – to može da preokrene raspoloženje. Čim se koncentrišemo na rad, mrzovolja popušta.
Uradite nešto za nekog drugog. Možda će vam ovo izgledati nerealno, ali i iskustvo i istraživanja su pokazala da se ljudi osećaju bolje kad čine nešto za druge! Dakle, pomozite nekom da uradi nešto ili donesite nekom neku stvar koju je tražio i slično – odmah ćete se i vi sami osećati bolje.


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga


 • Kompletna uputstva za Neera dijetu (3)

  • Slavica 04.03.2019 08:35
   Devojčice ovog uzrasta su još u fazi rasta i razvoja i nije preporučljivo da ...
    
  • Daca 02.03.2019 10:29
   Interesuje me da li mogu devojčice od 15 - 16 god da koriste Neera dijetu. Hvala
 • Moje iskustvo neera dijete

  • Sara Kuzmanović 29.06.2018 10:36
   Kao korisnik Neera sirupa imam višegodišnja iskustva i pozitivna su. Napomenuću da ...
 • Neera korak po korak (2)

  • Dragan Vasiljević 18.09.2018 11:17
   Danas sam krenuo po treći put da primenjujem čudotvornu neeru. Moje iskustvo je da ...
 • Čišćenje organizma

  • Miodrag Marković 17.03.2018 10:57
   Moje iskustvo sa Neera sirupom je fenomenalno. Upravo danas sam kupio sirup po ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 152

Svi članci u rubrici