Savršeni sklad proizvodi superhormon

Ći gung odavno ima mnogo načina kojima može da se utiče na endokrine žlezde i ravnotežu hormona. Danas tu tematiku ponovo „otkriva“ naučna disciplina pod nazivom neuro-imuno-endokrinologija.

Ći gung ima mnogo načina kojima može da se utiče na endokrine žlezde i ravnotežu hormona. U telu postoji posebno moćan tok energije, koji se sastoji od dva ekstra kanala. Du mai - upravljački kanal i Žen mai - funkcionalni kanal koji se prostiru duž središnje ose, na prednjoj i zadnjoj strani tela. Kada vrhom jezika dodirnete nepce, može doći do spajanja ova dva kanala u moćni kružni tok energije. Ova kružna struja energije je u direktnom kontaktu sa centralnim nervnim sistemom i svim endokrinim žlezdama. Ona kontroliše sve ostale energetske kanale i u kineskoj medicini se obično naziva morem janga i jina. Istovremena povezanost ovog kružnog toka sa centralnim nervnim sistemom i endokrinim sistemom je veoma važna, jer je pravilno funkcionisanje endokrinog sistema, pa samim tim i ravnoteža hormona, direktno zavisna od promena u nervnom sistemu, a oni zajedno su pod kontrolom toka energije.

Žlezde su spojeni sudovi
Svi energetski centri i endokrine žlezde su povezani kao spojeni sudovi i ako posmatramo ovaj sistem od polnih žlezdi na gore, može se jasno uočiti da energetska napunjenost i izbalansiranost niže žlezde omogućava da se životna energija prelije na žlezdu iznad. To jasno pokazuje da su sve žlezde međuzavisne i da poremećaj ili odstranjivanje jedne može uticati pogubno na ceo sistem.
Dr Aleksis Karel, dobitnik Nobelove nagrade, izjavio je da je endokrini sistem "točak života". Ako se točak lako okreće, neće se pojaviti problemi i neće biti ometanja u neprekidnim ćelijskim procesima. Dr Karel je svojim dalekosežnim eksperimentima otkrio da je svaka ćelija urođeno besmrtna, samo je mi svojim neprimerenim životom ometamo da to i bude. Drevni majstori tvrde: kada su energetski, nervni i endokrini sistem savršeno usklađeni, telo fizički luči superhormon koji može izlečiti sve bolesti i probleme i ubrzati našu evoluciju, a poznat je pod imenim, soma, nektar, vino bogova itd.

Sklupčani jelen
Kad god se osećate toplo, udobno, srećno, sigurno, kao da ste u materici, i um se povuče iz spoljnog sveta u posebno stanje toplog ugodnog mira, vaš energetski krug ulazi u ispravnu orbitu, postaje namagnetisan i privlači životnu silu iz univerzalnog izvora. Posle toga se osećate srećno, odmorno i spremni ste za obaveze koje vas čekaju. Ovo stanje najbolje ilustruje crtež sklupčanog jelena koji se odmara sa njuškom blizu svog repa - Veoma česta ilustracija u daoističkoj literaturi.

Praktična vežba
Osećajte sebe; kad god osetite neku neprijatnost, prizovite najači osećaj sreće i zadovoljstva koji možete. Osmehnite se sebi iznutra. Počnite od očiju a onda dozvolite ovom osećaju da se proširi na celo telo. Ovo možete uraditi u bilo kom udobnom položaju. Lagano dišite stomakom i osetite područje donjeg stomaka, poznato kao dantien ili hara. Ovo je područje koje vas povezuje sa energijom koja vas je stvorila. To je mesto gde se srećete sa svojim pravim roditeljima i možete iskusiti pravu roditeljsku ljubav. Osetite kao da ste sklupčani u materici, tamo je toplo, bezbedno i mirno. Ostanite tako koliko je potrebno, dok ne upadnete u stanje sklupčanog jelena. Nije potrebno da bilo šta radite. Osetićete kako se sve teskobe i tenzije polako tope, kroz vas teče prijatna, gusta topla ambrozija, a vaš energetski, endokrini i nervni sistem bivaju obnovljeni i uravnoteženi…

Saša Blagojević, Qigong centar Wudang

 

 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga


 • Kompletna uputstva za Neera dijetu (3)

  • Slavica 04.03.2019 08:35
   Devojčice ovog uzrasta su još u fazi rasta i razvoja i nije preporučljivo da ...
    
  • Daca 02.03.2019 10:29
   Interesuje me da li mogu devojčice od 15 - 16 god da koriste Neera dijetu. Hvala
 • Moje iskustvo neera dijete

  • Sara Kuzmanović 29.06.2018 10:36
   Kao korisnik Neera sirupa imam višegodišnja iskustva i pozitivna su. Napomenuću da ...
 • Neera korak po korak (2)

  • Dragan Vasiljević 18.09.2018 11:17
   Danas sam krenuo po treći put da primenjujem čudotvornu neeru. Moje iskustvo je da ...
 • Čišćenje organizma

  • Miodrag Marković 17.03.2018 10:57
   Moje iskustvo sa Neera sirupom je fenomenalno. Upravo danas sam kupio sirup po ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 122

Svi članci u rubrici