Vi ste ovde: Unapređenje zdravlja Zdrav životni stil

Zdrav životni stil

Umesto novogodišnjih odluka

Da li svake godine obećavate sebi da ćete smršati, redovno vežbati, prestati da se zadužujete... i nikad ne ostvarite sve odluke koje donesete? U tom slučaju, probajte nešto sasvim drugačije, savetuju psiholozi...

O zdravlju, sasvim iskreno

Nakon što se izlečila od veoma teške bolesti, novinarka Marina Furlan napisala je inspirativnu i praktičnu knjigu „Do bolesti i natrag“ čiju smo promociju nedavno najavili. Specijalno za naš sajt, autorka je ljubazno odgovorila na nekoliko otvorenih i pomalo provokativnih pitanja...

 

Kako izbeći praznično neraspoloženje

Mnogi ljudi, pred neizvesnom budućnošću i ne tako ružičastom sadašnjošću, „pokleknu“ upravo pred praznike, kada je veselo raspoloženje gotovo imperativ, pa postaju neraspoloženi, zabrinuti, tužni... Evo nekoliko saveta kako da to izbegnete.

Spremite se za pravu jesen

Ove godine skoro da nismo osetili jesen, ali toplom vremenu dolazi kraj. Sa zahlađenjima često dolaze i bolesti. Evo nekoliko saveta kineske medicine kako da prilagodite ishranu i način života da ostanete zdravi.

Kako da imamo više energije

Dok se trudimo da idemo u korak sa grozničavim aktivnostima savremenog sveta, nastojimo da dobijemo više energije koristeći više kofeina, šećera i drugih “stimulanasa”. Uz to, nažalost, ide i hronični stres i poremećaj sna. Srećom, postoje prirodniji načini.

Optimisti bolje podnose stres

Ne zvuči iznenađujuće – da oni koji gledaju ružu umesto trnja takođe bolje podnose i stres. Nauka je sada utvrdila i zašto, ali je takođe utvrdila i da "stres" nije uvek loš.

Sedam saveta za vitak stas

Evo nekoliko jednostavnih, praktičnih preporuka koje će vam pomoći da bez neke posebne i stroge dijete održite željenu težinu i obim struka...

Ostanite aktivni po vrućini

To što živa u termometru raste nije izgovor za izbegavanje vežbanja. Prevarite vrućinu – vežbajte što ranije ili u klimatizovanom prostoru.

Strana 4 od 15