Početak dubljih promena

„U Beogradu postoji priličan broj vegetarijanaca a i onih zainteresovanih za zdraviju ishranu. To polako postaje trend i mislim da će prerasti u način života koji će poslužiti kao polazna tačka da ljudi pokušaju da dođu u dodir sa svojim dubljim ja i samim tim budu zdraviji i srećniji...“, izjavila je za naš sajt mlada Beograđanka Slađana Vračar, koja je pre kratkog vremena otvorila prvi vegetarijanski restoran u Beogradu, „Joy of the Heart.“

Doskora je Beograd bio valjda jedina evropska prestonica u kojoj ne postoji nijedan vegetarijanski restoran. Slađana je po struci arheolog, a po vokaciji neko ko se već godinama interesovao za zdraviju ishranu. Nakon boravka u inostranstvu i iskustva sa tamošnjim vegetarijanskim restoranima, odlučila je da se upusti u avanturu i otvori svoj vegetarijanski restoran u Beogradu. Ovo mesto prvi su zapazili stranci, kojima je ovde hrana malo previše teška i zasićena mesom i mastima. Evo šta je napisala gđa Pati Anđelković, u časopisu Belgrade Insight, namenjenom uglavnom stranim državljanima koji žive i rade u našoj metropoli.

„Ne treba da dugo boravite u Beogradu da biste uvideli da su restorani ovog grada raj za mesoždere... Za vegetarijance, da ostavimo po strani sveprisutni duvanski dim i zamornu glasnu muziku, izlazak u srpski restoran znači izbor između klasičnog kupusa, paradajza i srpske salate ili supe od paradaza ili pečuraka...

Smešten u Svetogorskoj ulici, baš preko puta Ateljea 212, mali vegetarijanski restoran Joy of the Heart je urbani dragulj, koji nudi pravo utočište od spoljašnje buke i meteža.

Siđete nekoliko stepenica sa trotoara i iznenada se nađete u prohladnom, mirnom okruženju... Tanana umirujuća muzika vas opušta, a što je najbolje, možete da dišete, jer je restoran potpuno nepušački....“

A evo šta sama Slađana kaže o sebi i svom projektu:

 „Zdrav život je srećan život. Za mene zdrav život ne podrazumeva samo zdravo telo. Telo je samo jedan deo našeg celokupnog bića. Da bismo bili zdrava ličnost, moramo da nahranimo i svoj intelekt. Da bismo imali zdrave, moralne poglede na svet, moramo da održavamo tzv. mentalnu higijenu, a takođe i da nahranimo svoju Dušu, ono što je večno u nama.

Samo u harmoniji ta tri dela možemo biti zaista srećni i samim tim i zdravi.

Ja lično se trudim da se hranim zdravije, što podrazumeva unošenje integralnih namirnica i izbalansiranu hranu. Slušam svoje telo, jer ono najbolje zna šta mu prija.

Pored toga, bavim se rekreativno trčanjem i kao krunu svog uspeha na tom planu beležim tri istrčana maratona. Bavljenje bilo kojim sportom pozitivno utiče na naše zdravlje.

Svoj intelekt hranim probranom literaturom, a svoj duh meditacijom, pomoću koje nastojim da iznesem svoj unutrašnji mir na površinu i ugradim ga u svakodnevni život.

Ja svoja ubeđenja živim, a deo toga je moj trenutni posao – rukovođenje vegetarijanskim restoranom. Već 12 godina praktikujem vegetarijanstvo. Boraveći u Americi, imala sam priliku da kratko radim u vegetarijanskom restoranu. Posle nekoliko godina provedenih u inostranstvu, osetila sam potrebu da i ja nešto slično počnem da radim kod nas. Upustila sam se u avanturu, i evo moj vegetarijanski restoran postoji već godinu dana...“

Adresa restorana: 

Joy of the Heart, Svetogorska 18, tel. 011/334-5181

 

 

 

 

 

 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga


 • Kompletna uputstva za Neera dijetu (3)

  • Slavica 04.03.2019 08:35
   Devojčice ovog uzrasta su još u fazi rasta i razvoja i nije preporučljivo da ...
    
  • Daca 02.03.2019 10:29
   Interesuje me da li mogu devojčice od 15 - 16 god da koriste Neera dijetu. Hvala
 • Moje iskustvo neera dijete

  • Sara Kuzmanović 29.06.2018 10:36
   Kao korisnik Neera sirupa imam višegodišnja iskustva i pozitivna su. Napomenuću da ...
 • Neera korak po korak (2)

  • Dragan Vasiljević 18.09.2018 11:17
   Danas sam krenuo po treći put da primenjujem čudotvornu neeru. Moje iskustvo je da ...
 • Čišćenje organizma

  • Miodrag Marković 17.03.2018 10:57
   Moje iskustvo sa Neera sirupom je fenomenalno. Upravo danas sam kupio sirup po ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 63

Svi članci u rubrici