Postoji zdraviji izbor

U otkrivanju osnovnih uzroka mnogih neprijatnih i nimalo bezazlenih ginekoloških infekcija moramo poći od toga kakve uloške ili tampone koristimo za vreme menstruacije kada smo najpodložniji infekcijama (piše: prof. dr Terezija H. Skenderović)

 


U najširoj upotrebi su tamponi i ulošci koji su po pravilu sintetički i sa dodatkom raznih hemikalija. Sasvim dovoljan razlog da se zapitamo činimo li dobro našem zdravlju kada ih stavljamo na najintimniji deo svog tela?
Naime, ubeđena sam da je vrlo mali broj korisnika uložaka svestan činjenice da se na površinskom sloju uložaka upravo zbog sintetike koja ne propušta vazduh, već nakon 20 minuta korišćenja, bakterije i drugi štetni mikroorganizmi počinju enormno da se razmnožavaju, tako da njihov broj ubrzo postiže i do 100 bakterija/mm2 uloška. I u suštini ta bakterijska bomba u ulošcima ili tamponima je osnovni uzrok većini ginekoloških problema i upalnih procesa, kao što je na pr. upala grlića materice ili same materice ili upala mokraćnih puteva.

 

Dakle, ako koristimo sintetičke uloške ili tampone, a ne menjamo ih svakih 20 minuta, što ne verujem da iko od nas čini, onda u suštini sami sebe zagađujemo štetnim mikroorganizmima, jer menstrualna tečnost u dodiru sa kožom i uslovima bez kiseonika postaje idealna podloga za razmnožavanje bakterija i stvaranje neprijatnih mirisa.
Otuda su za vreme menstruacije česte glavobolje, malaksalost, mučnine i bolovi u donjem delu stomaka.
Iskustveni podaci  upozoravaju da u 79 % slučajeva do raznih vaginalnih infekcija i drugih zdravstvenih tegoba poput iritacije kože, osipa, crvenila, svraba i drugih alergijskih reakcija genitalija dolazi, uglavnom, zbog korišćenja sintetičkih uložaka i tampona.
Za smirivanje navedenih infekcija i ublažavanje bolova, upotreba antibiotika, vaginaleta i raznih tableta ima malo svhre, ako njihov pravi uzrok ostane neotkriven. Osim toga mnogi mikroorganizmi su sve otporniji na antibiotike.

Anjonski ulošci kao preventiva infekcija
Sve do nedavno nismo imali mogućnost izbora drugačijih, zdravstveno bezbednih uložaka. Godine 2007. pojavom anjonskih uložaka učinjen je revolucionarni iskorak u intimnoj higijeni žena.
Za razliku od uložaka koji su pretežno sintetički, anjonski ulošci ne sadrže nikakve hemijske i toksične materije, stoga ne iritiraju kožu i ne izazivaju alergijske reakcije. "Anjoni" ili negativni joni, koji se nalaze na površinskom sloju ovih uložaka, nazivaju se i "vitaminima iz vazduha". Negativna jonizacija ima brojna povoljna dejstva na organizam, kao što: uništava mikrobe i viruse, pomažu oksigenaciju ćelija, stimuliše hipotalamus i nadbubrežne žlezde.
Bitno je i da pamučni slojevi anjonskih uložaka savršeno propuštaju vazduh tako da obezbeđuju osećaj svežine i udobnosti, čak i nakon celodnevnog sedenja. Ulošci sa anjonskim slojem ne stvaraju i ne šire neprijatne mirise pa se za razliku od sintetičkih uložaka ne moraju menjati svakih 1-2 sata.

Stručnjaci širom sveta koji prate efekte korišćenja anjonskih uložaka smatraju da njihovim redovnim korišćenjem u 96% slučajeva možemo da se zaštitimo od raznih infekcija urogenitalnog sistema i neprijatnih simptoma PMS-a.

 


Više informacija na:
www.winaliteserbia.com
 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga


 • Kompletna uputstva za Neera dijetu (3)

  • Slavica 04.03.2019 08:35
   Devojčice ovog uzrasta su još u fazi rasta i razvoja i nije preporučljivo da ...
    
  • Daca 02.03.2019 10:29
   Interesuje me da li mogu devojčice od 15 - 16 god da koriste Neera dijetu. Hvala
 • Moje iskustvo neera dijete

  • Sara Kuzmanović 29.06.2018 10:36
   Kao korisnik Neera sirupa imam višegodišnja iskustva i pozitivna su. Napomenuću da ...
 • Neera korak po korak (2)

  • Dragan Vasiljević 18.09.2018 11:17
   Danas sam krenuo po treći put da primenjujem čudotvornu neeru. Moje iskustvo je da ...
 • Čišćenje organizma

  • Miodrag Marković 17.03.2018 10:57
   Moje iskustvo sa Neera sirupom je fenomenalno. Upravo danas sam kupio sirup po ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 98

Svi članci u rubrici