Praznici i vi

Da li spadate u one koji brinu o svima i svemu tokom praznika? Idete u prazničnu kupovinu, kuvate, čistite kuću, pakujete poklone, ukrašavate dom? Ako je tako, pravi je trenutak da vas podsetimo da mislite i na sebe, i smanjite stres...

Pojednostavite posao
Ključ za izbegavanje stresa je u pojednostavljivanju. Načinite svesnu odluku da radite manje: da pripremite manje hrane, da organizujete proslavu za manje prijatelja itd. Napravite spisak onoga što mislite da morate da uradite tokom praznika, pa zatim izbacite sa tog spiska tri ili četiri stavke. Držite ovaj spisak na vidnom mestu, kao stalni podsetnik, i nemojte da mu dodajte nove obaveze.

Rasporedite posao
Koliko često kažete: „Lakše je da sve uradim sam/sama“? Razmislite još jednom, možda je ipak lakše da podelite obaveze sa članovima porodice ili prijateljima (ako organizujete proslavu sa njima). „Prođite“ kroz spisak obaveza i razmislite o tome ko bi mogao da vam pomogne u njihovoj realizaciji. Vi možete da budete „šef parade“, ali sigurno postoji neko ko može da usisa kuću, obriše prašinu, oljušti krompire, postavi sto itd.

 

Hranite se zdravo
Tokom praznika, ljudi često „skliznu“ u nezdravu ishranu. Brojne nezdrave grickalice su nadohvat ruke, a često dok pripremate slavlje nemate vremena da kuvate zdravo pa se okrećete „brzoj“ hrani. Nema potrebe za tim. Neka vam pri ruci budu voće, sir, kikiriki puter, integralni krekeri... Napravite sebi zdrav sendvič ujutro, tako da možete odmah da ga pojedete kad oko podne ogladnite. Ili, nekoliko dana ranije, napravite salatu i čuvajte je u hermetički zatvorenoj posudi. Salatu koju ste unapred pripremili možete čuvati u frižideru nekoliko dana. Kada ogladnite, izvadite salatu iz frižidera, prelijte maslinovim uljem ili nekim drugim zdravim prelivom, promešajte i uživajte u zdravom obroku.

Ne zaboravite na muziku
Pronađite omiljenu radio-stanicu ili pustite cd omiljenog pevača, u svakom slučaju izaberite da vas kroz (pret)praznične dane prati muzika koja vas čini srećnima.

Mirisni ukrasi
Oni ne samo da su dekorativni, nego su i jedan vid aromaterapije. U novom broju časopisa „Zdrava hrana“ možete naći uputstva kako da ih napravite, a možete potražiti i na internetu.

Meditirajte
Ako osetite da ste prilikom priprema za proslavu praznika izloženi prevelikom stresu, pronađite mesto u domu u kome možete biti mirni pet minuta. Zatvorite oči, duboko dišite i opustite se. Uskoro ćete biti spremni za nastavak priprema za proslavu.

Masaža
Kada završite sa svim obavezama, zakažite sebi odlazak na masažu. Zaslužili ste je. Dovoljna je i masaža glave, vrata i ramena, pa da se osetite mnogo bolje.


 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga


 • Kompletna uputstva za Neera dijetu (3)

  • Slavica 04.03.2019 08:35
   Devojčice ovog uzrasta su još u fazi rasta i razvoja i nije preporučljivo da ...
    
  • Daca 02.03.2019 10:29
   Interesuje me da li mogu devojčice od 15 - 16 god da koriste Neera dijetu. Hvala
 • Moje iskustvo neera dijete

  • Sara Kuzmanović 29.06.2018 10:36
   Kao korisnik Neera sirupa imam višegodišnja iskustva i pozitivna su. Napomenuću da ...
 • Neera korak po korak (2)

  • Dragan Vasiljević 18.09.2018 11:17
   Danas sam krenuo po treći put da primenjujem čudotvornu neeru. Moje iskustvo je da ...
 • Čišćenje organizma

  • Miodrag Marković 17.03.2018 10:57
   Moje iskustvo sa Neera sirupom je fenomenalno. Upravo danas sam kupio sirup po ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 139

Svi članci u rubrici