Predupredite stres

Stresovi izazvani vanrednim situacijama dolaze i odlaze, ali sa onima koji nas stalno prate – čak i onima niskog intenziteta – malo je teže izaći na kraj, a mogu ozbiljno da nam ugroze zdravlje i blagostanje. Na osnovu ispitivanja klinike Majo postoji nekoliko jednostavnih, svakodnevnih "trikova" da se ublaže ili preduprede stresna stanja.

 

- Obratite pažnju na prve znake. Važno je da prepoznate nailazak stresa. Prvi znaci su glavobolje, nervoza stomaka, napetost mišića i nemiran san. Kada uočite ove znake pokušajte da primenite neku od poznatih tehnika za smanjenje stresa.

- Vežbajte. Čak i kratka šetnja može da vam popravi raspoloženje i smanji napetost.

- Hranite se pravilno. Zdrava ishrana će vam pomoći da se lakše suočite sa stresom. - Nezdrava hrana i preskakanje obroka dovodi do osećanja umora, veće podložnosti bolestima i lošeg opšteg raspoloženja. 

- Postavite granice. Ne prihvatajte suviše obaveza kako bi vam ostalo više vremena za sebe. S druge strane, sigurno je da ćete bolje i efikasnije obaviti one poslove koje ste odlučili da prihvatite.

- Otvorite ventile. Prijatelji mogu da vam pruže važnu podršku, a često je dovoljno da vas neko pažljivo, strpljivo sasluša i ohrabri.

- Bekstvo. Odaberite neku dobru knjigu ili film jer to često može da popravi raspoloženje i skrene pažnju sa ozbiljnih briga.

- Opuštanje. Cilj može da se postigne lakim vežbama, bavljenje nekim hobijem, meditacijom, sporim disanjem ili bilo čim drugim što može da vas dovede do smirenja.

Još uvek ste pod stresom? U tom slučaju potražite pomoć. Traženje pomoći nikako nije znak slabosti, već znak zdravog razuma.

A. Milinković

 

Srodni članci (po ključnim rečima)

Sokovi - pomodni ili korisni... Jedan od novijih trendova u ishrani je konzumiranje sveže ceđenih sokova, kao načina detoksikacije organizma, skidanja kilograma, rešavanja problema hroničnih bolesti, ili jednostavno načina da se sač...
Med je prirodni antibiotik... Konvencionalni antibiotici se previše prepisuju i previše koriste. Ali, na duže staze, oni slabe našu otpornost. Istraživači traže alternativna rešenja, pa su na Univerzitetu Salve Regina, iz Njuporta...
Ishrana i joga... Radionica presne biljne ishrane i vinjasa joge održaće se u Čortanovcima u subotu  9. 11, sa početkom u 15 časova.   Veb sajt za promociju biljne ishrane, koji vodi Marina Grubić, u sara...
Why use algae... If we talk about the most nutritious foods on the planet, from that list can never be omitted algae. They are rights superfood, and here's why. Sadrže obilje korisnih nutrijenata Standardna uglavno...
Nema zamene za vodu... Bar u jednoj stvari se i zvanična medicina i većina alternativnih pogleda na ishranu potpuno slažu: voda je neophodna ljudskom organizmu u količini od 2 litra dnevno. Kao što ste možda videlii na uvod...

Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.banner mpower yoga


 • Detoks - potreba ili prolazna moda?

  • Jelena Culaja 24.01.2018 10:53
   Po povratku iz Amerike 2012.godine, i samim tim nagle promene klime, moje telo i ...
 • Dobrobiti letnjeg posta

  • Goran Stevanovic 17.07.2017 15:33
   Za neera dijetu sam saznao od kume iz Beograda još 2008. godine, kao sredstvo za ...
 • Moje iskustvo neera dijete

  • Sara Kuzmanović 29.06.2018 10:36
   Kao korisnik Neera sirupa imam višegodišnja iskustva i pozitivna su. Napomenuću da ...
 • Neera korak po korak (2)

  • Dragan Vasiljević 18.09.2018 11:17
   Danas sam krenuo po treći put da primenjujem čudotvornu neeru. Moje iskustvo je da ...
 • Čišćenje organizma

  • Miodrag Marković 17.03.2018 10:57
   Moje iskustvo sa Neera sirupom je fenomenalno. Upravo danas sam kupio sirup po ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  22 ( +12 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +35 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +9 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 90

Svi članci u rubrici

Srodni članci (po ključnim rečima)

Sokovi - pomodni ili korisni

Detaljnije »