Umesto novogodišnjih odluka

Da li svake godine obećavate sebi da ćete smršati, redovno vežbati, prestati da se zadužujete... i nikad ne ostvarite sve odluke koje donesete? U tom slučaju, probajte nešto sasvim drugačije, savetuju psiholozi...


* Napišite sebi pismo iz budućnosti i datirajte ga na 1. januar 2015. Zamislite kako gledate unazad, na 2014. godinu u kojoj ste ostvarili većinu ciljeva koje ste zacrtali. U tom pismu, zahvalite sebi na svemu što ste uradili da biste ostvarili ciljeve. Budite konkretni u opisu načina na koje ste dostigli ciljeve. Ili, dajte sebi savet kao osoba koja 2015. godinu dočekuje mudrija i iskusnija. Istraživanja pokazuju da, povezivanje sa  svojim budućim ja na ovaj način, može da vam pomogne da napravite bitne (a ponekad i teške) promene u životu i ostvarite svoje ciljeve.

* Napravite spisak najlepših uspomena i pobeda u 2013. godini, uključujući i izazove sa kojima ste se suočili sa hrabrošću i humorom (čak i ako niste uspeli da ih savladate onako kako ste želeli). Stručnjaci kažu da ova vrsta sećanja povećava buduću istrajnost, upornost i snagu volje. Takođe, podsećanje na srećne trenutke u prošlosti povećava buduću sreću.

* Zamislite najbolje momente u godini koja dolazi. Napravite spisak od najmanje pet stvari kojima se radujete u novoj godini. To može biti bilo šta, od gledanja novih epizoda omiljene tv serije, do planiranja putovanja iz snova. Istraživanja pokazuju da je jedan od najboljih predskazivača emocionalnog zdravlja, sposobnost da predviđate buduća zadovoljstva i uživate u tome.

* Jedan spisak posvetite onome čemu ste zahvalni u životu. Naravno, Nova godina je odlično vreme da razmišljate o tome šta biste sve promenili u svom životu. Ali, bićete mnogo srećniji ako prvo mislite o svemu na čemu ste zahvalni. U stvari, ako prvo napravite listu zahvalnosti, možda ćete se iznenaditi kako će ona uticati i oblikovati listu želja za narednu godinu. Jasnije ćete videti šta vam je najvažnije u životu i kako želite da vam budućnost izgleda.

* Ko kaže da novogodišnje odluke moraju da se odnose samo na vas, da ukazuju na to šta nije dobro kod vas i kako bi trebalo da se menjate? Zato, razmislite o tome kome biste mogli nešto da poklonite i na taj način utičete na nečiji život. Na primer, to može da bude stipendija na godinu dana koju biste poklonili nekom siromašnom detetu. Osim što bi od vašeg poklona koristi imalo jedno dete, imali biste i vi, jer poklon koji činite drugome, i vas čini srećnima.

(na osnovu saveta dr Keli Mekgonigala, psihologa i profesora na Stenford univerzitetu.)

 

 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga


 • Kompletna uputstva za Neera dijetu (3)

  • Slavica 04.03.2019 08:35
   Devojčice ovog uzrasta su još u fazi rasta i razvoja i nije preporučljivo da ...
    
  • Daca 02.03.2019 10:29
   Interesuje me da li mogu devojčice od 15 - 16 god da koriste Neera dijetu. Hvala
 • Moje iskustvo neera dijete

  • Sara Kuzmanović 29.06.2018 10:36
   Kao korisnik Neera sirupa imam višegodišnja iskustva i pozitivna su. Napomenuću da ...
 • Neera korak po korak (2)

  • Dragan Vasiljević 18.09.2018 11:17
   Danas sam krenuo po treći put da primenjujem čudotvornu neeru. Moje iskustvo je da ...
 • Čišćenje organizma

  • Miodrag Marković 17.03.2018 10:57
   Moje iskustvo sa Neera sirupom je fenomenalno. Upravo danas sam kupio sirup po ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 134

Svi članci u rubrici