Vežbanje na poslu

Ne tako davno, ljudi su zarađivali za život uglavnom fizičkim radom, pa nije bilo potrebe da se dodatno vežba na poslu. Danas desetine miliona rade za kancelarijskim stolom ili tezgom, pa je postalo neophodno pokrenuti se kako se ne bismo razboleli.

Uz toliko sedenja na poslu, postalo je neophodno da se uvede neka dodatna fizička aktivnost. Evo nekoliko zaista izvodljivih i praktičnih načina kako da se ne “usedite” na poslu. Oni ne samo da će doprineti vašem zdravlju, već je gotovo sigurno da će vam pomoći i da efikasnije radite. 

Koristite stepenice. Ako radite u kancelarijskom prostoru koji ima više nivoa, zaobiđite lift! Kad treba da pređete na niži ili viši nivo, koristite stepenice. To će vam biti dobar kardio-trening, za koji će vam srce i krvni sudovi biti zahvalni. I ne samo to: kad je gužva u liftovima, brže ćete stizati na svoje odredište stepenicama!
Tapkajte stopalima. Brzo tapkanje stopalima ispod pisaćeg stola, ili na mestu gde sedite, ubrzaće cirkulaciju, podstaći srce da brže pumpa i podstaći sagorevanje kalorija. Ovo možete da radite po minut na svakih 45 minuta.
Prošetajte. Ustanite i prošetajte po radnom prostoru. Obiđite radni prostor 5 do 10 puta, što brže možete. Hodanje ne samo da doprinosi zdravlju srca, već i pomaže da bolje razmišljate!
Radite čučnjeve. Ako vam je prostor skučen i niste u prilici da prošetate, uradite nekoliko čučnjeva u mestu. Odlični su za mišiće nogu, srce i cirkulaciju. Možete da koristite i mišiće listova: dok, recimo, radite na kopir-aparatu neki duži posao, možete da se podižete na prste i spuštate dole.
Oduprite se o zid. Postoji veoma zanimljiva vežba za izdžljivost, koja napreže bukvalno sve mišiće, a možete je raditi u veoma skučenom prostoru. Naslonite se na zid i klizite dole dok ne dospete u položaj kao da sedite (samo bez stolice). Zadržite taj položaj 30-60 sekundi.
“Bildovanje” sa bocama. Ispod radnog stola možete da držite nekoliko boca sa vodom. Možete da ih koristite za razne vežbe: podizanje iznad glave, podizanje bicepsima, podizanje ručnim zglobom…
Vežbanje butnih mišića. Nađite ris papira i donesite ga za svoj radni sto. Dok sedite, stavite ris između kolena i stisnite ga nogama. Držite ga tako stisnutog 30-60 sekundi.

Napomena:
Ako vas kolege čudno gledaju ili vam se podsmevaju, pokušajte da im objasnite koliko je fizička aktivnost važna za zdravlje i koliko to vama znači da biste mogli da bolje radite.

Izvori:
http://greatist.com
http://www.fitday.com
http://thebodytransformation.wordpress.com
www.washingtonpost.com

 


Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga


 • Kompletna uputstva za Neera dijetu (3)

  • Slavica 04.03.2019 08:35
   Devojčice ovog uzrasta su još u fazi rasta i razvoja i nije preporučljivo da ...
    
  • Daca 02.03.2019 10:29
   Interesuje me da li mogu devojčice od 15 - 16 god da koriste Neera dijetu. Hvala
 • Moje iskustvo neera dijete

  • Sara Kuzmanović 29.06.2018 10:36
   Kao korisnik Neera sirupa imam višegodišnja iskustva i pozitivna su. Napomenuću da ...
 • Neera korak po korak (2)

  • Dragan Vasiljević 18.09.2018 11:17
   Danas sam krenuo po treći put da primenjujem čudotvornu neeru. Moje iskustvo je da ...
 • Čišćenje organizma

  • Miodrag Marković 17.03.2018 10:57
   Moje iskustvo sa Neera sirupom je fenomenalno. Upravo danas sam kupio sirup po ...
 • redakcija
  redakcija
  30 ( +12 )
 • Slavica M
  Slavica M
  23 ( +11 )
 • bojana
  bojana
  19 ( +34 )
 • Slavica M
  Slavica M
  16 ( +10 )
 • alexandra
  alexandra
  13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 120

Svi članci u rubrici