Rabarbara je višegodišnja, zeljasta biljka sa velikim listovima i dugom mesnatom stabljikom. Sadrži mnogo korisnih organskih kiselina (jabučna, niacin, pantotenska, folna), minerala (kalcijum, magnezijum, mangan), polifenola, vitamina C i B i važnog vitamina K.

Nedavno se pojavio neverovatni ekološki dizajn firme Goodyear: gume koje sadrže mahovinu koja proizvodi kiseonik. Mahovina koja je ugrađena u tkanje guma je živa i proizvodi kiseonik. Guma je napravljena tako da skuplja vlagu sa puta, što zaliva mahovinu. Kao i sve biljke, mahovina upija ugljen-dioksid iz vazduha, a ispušta kiseonik. Pored toga, ove gume se uopšte ne duvaju, tako da nema opasnosti da se probuše.

 

Verovatno niste razmišljali o kafi kao o značajnom izvoru antioksidanasa, ali naučne činjenice ukazuju da ona to jeste. Štaviše, za osobe koje se hrane tipičnom zapadnom ishranom (koja ne obiluje voćem i povrćem), kafa je najznačajniji izvor antioksidanasa u ishrani! Nekoliko raznih istraživanja je pokazalo da u Americi ljudi dobijaju 64% do 79% antioksidanasa u ishrani iz kafe - a samo 21 do 36% iz sve ostale hrane koju konzumiraju (istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Nutritional Science)
Prema tabelama sadržaja antioksidanasa napravljenim na osnovu nutritivnih analiza, pokazalo se da je kafa na 11. mestu, što znači da sadrži više antioksidanasa od većine bobičastog voća.

Potkategorije


banner mpower yoga

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 124