Grickalice koje ne goje

dijetalne grickaliceAko nastojite da regulišete telesnu težinu, možda ste odlučili da izbacite sve grickalice. Iako to može izgledati kao dobra ideja, ako počnete da se izgladnjujete, verovatno je da ćete se u nekom trenutku prejesti. Zato, evo predloga nekoliko zdravijih grickalica (ili, ako hoćete, užina) koje mogu da vas zasite bez previše kalorija.

 

Tvrdo kuvana jaja

Bogata su kvalitetnim mastima, proteinima i vitaminima a iznenađujuće niskokalorična – srednje jaje ima samo oko 70 kalorija. Zgodna su i da se ponesu kao užina.

 

Humus sa povrćem

Humus je specijalitet od nauta i taana (susamove paste) i spada u zdrave namirnice. Uz malo sirove paprike, šargarepe i štapića celera, to je odlična grickalica.

 

Grčki jogurt sa bobičavim voćem

Bogat je kvalitetnim proteinima, a ako u njega dodate malo jagoda, malina, borovnice, dobićete grickalicu koja je istovremeno i veoma ukusan desert.

 

Kokice

Ako ih ispečete na kvalitetnoj masti – npr. kokosovom ulju – dobijate idealnu grickalicu. Kukuruz je integralna žitarica sa svim preimućstvima koje to donosi, a posebno je kukuruz kokičar izuzetno bogat antioksidansima, kako su utvrdila istraživanja.

 

Štapići celera sa puterom od orašastih plodova

Stabljike celera su krckave i osvećavajuće, a ako ih zamočite u malo putera od kikirikija, badema, bundeve i sl. – dobijate veoma zdravu i situ grickalicu.

 

Orašasti plodovi

Idealna grickalica, ne može biti zdravija. Koji god da uzmete, nećete pogrešiti – kikiriki, bademi, orasi... Ipak, pazite na količinu: jedna šaka je dovoljna da vas zasiti, a nema previše kalorija.

 

 

Izvori: www.medicalnewstoday.com www.eatingwell.com

 

Proizvodi u vezi sa člankom

Kokosovo ulje organsko ekstra devičansko 310g

Kokosovo ulje proizvedeno je od organski gajenih, svežih i ručno ubranih kokosovih oraha postupkom hladnog presovanja (bez primene visokih temperatura i raznih rastvarača, bez dodavanja stabilizatora i aditiva). Ovo ulje je prijatnog ukusa i mirisa, odlično za pripremu hrane i prirodnu negu kože.
Kiki puter 360g

Visokoenergetski biljni puter spravljen od pečenog kikirikija nosi u sebi sva blagotvorna dejstva kikirikija i može se koristiti kao namaz za hleb, kao poslastica u kombinaciji sa medom ili malteksom i kao dodatak u receptima za kolače. Dobijen je blendiranjem pečenih semenki kikirikija. Ne sadrži nikakve aditive i konzervanse.
5 seed butter

Visokoenergetski biljni puter spravljen od pet vrsta semenki poznatih po svojim izuzetnim svojstvima i može se koristiti kao namaz za hleb, kao poslastica u kombinaciji sa medom ili malteksom i kao dodatak u receptima za kolače. Ima izuzetno visok sadržaj biljnih vlakana, a zahvaljujući niskom sadržaju ugljenih hidrata pogodan je i za dijabetičare.
5 nut butter

Visokoenergetski biljni puter koji u sebi nosi sva blagotvorna dejstva pet orašastih plodova iz kojih je sačinjen - kikiriki, lešnik, badem, indijski orah i brazilski orah. Može se koristiti kao namaz za hleb, kao poslastica u kombinaciji sa medom ili malteksom i kao dodatak u receptima za kolače.
Bundevin puter 200g

Ovo je izvrstan namaz, punog ukusa, finog mirisa, ima sve dobre osobine koje ima i bundevino seme, jer se i sastoji samo od blendiranog bundevinog semena pretvorenog u puter.
Taan susamov puter 180g

Tradicionalni orijentalni proizvod od pečenog susama. Koristi se kao namaz za hleb, kao dodatak u receptima za preliv za salate, kuvane žitarice, povrće, kao i za kolače. U kombinaciji sa medom, daje ukusnu poslasticu koja podseća na alvu.
Taan susamov puter 180g

Tradicionalni orijentalni proizvod od pečenog susama. Koristi se kao namaz za hleb, kao dodatak u receptima za preliv za salate, kuvane žitarice, povrće, kao i za kolače. U kombinaciji sa medom, daje ukusnu poslasticu koja podseća na alvu.
Humus sa kombu algom

Humus je tradicionalni bliskoistočni namaz od nauta, posebno pogodan za vegetarijance i one koji iz zdravstvenih razloga izbegavaju namirnice životinjskog porekla.

NeeraDijeta.rs

Probali su je Bijonse, Anđelina Džoli, Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

BiseriMudrosti.com

banner biserimudrosti

HathaYoga.rs

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 243