Keto kafa pomaže mršavljenje

ketokafaNova moda u keto dijeti je tzv. keto kafa. U običnu kafu (bez šećera, naravno) dodaje se puter, pavlaka ili kokosovo ulje - i dobija se napitak koji u potpunosti zadovoljava kriterijume keto dijete.

Ketogena ili keto dijeta sadrži veliku količinu masti, malo ugljenih hidrata i umerenu količinu proteina. Primarni izvor energije u organizmu su ugljeni hidrati, koji se konvertuju u glukozu, koja se onda troši kao gorivo. Ideja keto dijete je sledeća: ako se organizmu uskrate ugljeni hidrati, to ga tera da sagoreva masti. Mast predstavlja drugostepeni izvor energije, što znači da ostaje uskladištena da se troši kada organizam ne dobija dovoljno ugljenih hidrata.

Kada se drastično ograniči unos ugljenih hidrata, organizam biva prisiljen da pređe na sagorevanje masti kao izvora energije. Kada dođe do toga, jetra počinje da razlaže masti i pretvara ih u ketone, koje u odsustvu glukoze organizam koristi kao hranu. To je metaboličko stanje koje je poznato kao ketoza. Usled ketoze, organizam sagoreva sve više i više masti, što dovodi do smanjenja količine telesnih masti, a time i do mršavljenja.

 

Kako se koristi keto kafa

Keto kafa predstavlja kombinaciju kafe i masti, čime ne samo da se uklapa u keto ishranu, nego i dodatno pomaže mršavljenju, pošto je iz istraživanja kafe poznato da ona sama po sebi podstiče sagorevanje masti.

U okviru keto ishrane, keto kafa, u koju ste dodali kašiku kokosovog ulja ili putera, nije napitak koji se pije uz obrok - već sama po sebi predstavlja kompletan obrok, pošto je veoma kalorična. Na vama je da odaberete da li vam više odgovara da to bude doručak ili neki drugi manji obrok (užina) tokom dana.

Poznato je da kafa sama po sebi potiskuje apetit, a pošto je ova kafa bogata mastima, koje su zasićujuće, ovaj napitak će osim toga još značajno smanjiti želju da se dodatno jede tokom dana.

 

Ipak, budite oprezni

Treba imati u vidu sledeće stvari. Keto kafa sama po sebi nije sredstvo za mršavljenje; ona to postaje samo kad se uklopi u ispravnu keto dijetu, praćenu odgovarajućom fizičkom aktivnošću. Kad se u kafu doda dobra kašika masti, ona može da sadrži i 300 i više kalorija - tako da sa ovim napitkom svakako ne treba preterivati. Takođe, oni koji imaju osetljiviji stomak i kafa im možda smeta, treba da najpre isprobaju u manjoj količini kako i koliko mogu da podnesu ovaj napitak.

 

Izvori:
www.everydayhealth.com
www.healthline.com
www.perfectketo.com

 

Proizvodi u vezi sa člankom

Organska kafa arabika zrno 100g

Organska kafa vrhunskog ukusa, dobra za čoveka, dobra za prirodu! Naša organska kafa je 100% arabika prve klase iz Etiopije. Poznata je po prijatnom ukusu i uravnoteženoj kiselosti.
Organska kafa arabika mlevena

Organska kafa vrhunskog ukusa, dobra za čoveka, dobra za prirodu! Naša organska kafa je 100% arabika prve klase iz Etiopije. Poznata je po prijatnom ukusu i uravnoteženoj kiselosti.
Instant kafa Mount Hagen organska

Organska instant kafa Mount Hagen je bila prva organska instant kafa koja se pojavila na tržištu.
Instant kafa Mount Hagen bez kofeina

Po ocenama mnogih, Mount Hagen je verovatno najbolja instant kafa bez kofeina koja je trenutno u ponudi. Mount Hagen instant kafa je napravljena od zrna kafe sa Papue Nove Gvineje ali je kofein specijalnom metodom ekstrahovan iz nje. Kafa bez kofeina sadrži većinu sastojaka koje sadrži i kafa sa kofeinom, ali za one koji su posebno osetljivi na efekat kofeina, kafa bez kofeina je svakako bolji izbor.
Kokosovo ulje organsko ekstra devičansko

Kokosovo ulje je široko korišćeno jestivo ulje, koje spada u najkvalitetnija prehrambena ulja. Bele je boje, prijatnog mirisa i čvrsto na sobnoj temperaturi. Može se koristiti u kuhinji kao i druga jestiva ulja: za prženje, kuvanje, pripremu peciva i kolača, dodavanje u salate. Pored primene u kulinarstvu, kokosovo ulje se koristi i za lice, kosu i telo kao prirodno ulje za prirodnu negu kože i kose.

NeeraDijeta.rs

Probali su je Bijonse, Anđelina Džoli, Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

BiseriMudrosti.com

banner biserimudrosti

HathaYoga.rs

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 144