Dlan odslikava organizam

Su đok terapija je delo korejskog naučnika prof. Parka Džae Vua, zasnovana na potpuno prirodnim principima, nema nikakvih štetnih efekata, a lako je može naučiti gotovo svako. Iako ima slične polazne postavke kao tradicionalna kineska medicina (principi energetske povezanosti svih delova tela energetskim kanalima ili meridijanima), ovo je jedna sasvim nova terapija, jednostavna i lako proverljiva u praksi.

Profesor Park Džae Vu uočio je da su šake (su) najsličnije ljudskom telu. Dok je glava usmerana ka nebu, ruke i noge se pružaju paralelno na dole, prema zemlji. Zato se može reći da drugi i peti prst korespondiraju rukama, a treći i četvrti nogama….

Slično tome, kao što je ljudsko telo podeljeno na izvesne delove prividnim granicama (dijafragmom, zglobovima) tako je i šaka podeljena na iste delove (zglobovima prstiju, linijama na dlanu). Ruke i noge imaju tri dela, a glava i vrat čine dva dela, baš kao što se drugi, treći, četvrti i peti prst sastoje od tri dela, a palac od dva. Po istom principu, određene zone na šaci korespondiraju sa određenim organima (vidi sliku na početnoj stranici).

Stopalo takođe ima strukturu sličnu ljudskom telu, ali ne tako upadljivo kao šaka. Zato je sistem korespondencije na stopalu razjašnjen uz pomoć strukture korespondencije na šaci. Stopalo takođe ima pet produžetaka (prstiju) a palac se sastoji od dva dela, za razliku od ostalih prstiju koji se sastoje od po tri dela… Mada ima manju korespondentnu sličnost, praksa su đoka kaže da stopalo daje mnogo bolje rezultate od šake. Od svih delova tela, stopalo je najčešće i najjače izloženo trenju i stimulaciji.

Bolna mesta na šaci

Prilikom bilo kakvog poremećaja u ljudskom organizmu, na korespondentnim oblastima šake i stopala formiraju se takozvane korespondentne loptice, koje su elektroosetljive. Na dodir su one malo ili izrazito bolne. Kada se one pritisnu, usled njihove stimulacije pritiskanjem dolazi do neke vrste “kratkog električnog spoja”, što kod pacijenta izaziva kratak bol, ali se u isto vreme se proizvode isceljujući bioelektrični talasi, koji normalizuju priticanje bioelektrične struje kada stignu u oboleli deo tela. Kada aktivna bio-struja obolelog dela ponovo postane pravilna, bol nestaje i fiziološke funkcije okolne telesne strukture počinju normalno da rade.

Štete ne može biti

Pri pravilnoj primeni su đok terapije efekat nastupa već posle nekoliko minuta, često i posle nekoliko sekundi

Ovaj sistem nije stvorio čovek (on ga je samo otkrio) već sama priroda. Zato je on potpuno neškodljiv i efikasan. Stimulacija korespondentnih tačak dovodi do pozitivnog efekta. Nepravilna primena nikad ne nanosi štete čoveku. Ona naprosto ne deluje.

Pomoću su đok terapije može da se tretira bilo koji deo tela, bilo koji organ ili zglob, a metod je dostupan svakome.

 

Prof. Vera Đorđević

Predsednik Evropskog udruženja za klasičnu kinesku medicinu

 

 

 

 


NeeraDijeta.rs

Probali su je Bijonse, Anđelina Džoli, Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

BiseriMudrosti.com

banner biserimudrosti

HathaYoga.rs

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 199