Ublažite upalu grla prirodno

menta cajZimi su upale grla česte, tako da nije loše poslužiti se prirodnim sredstvima koja mogu ublažiti simptome upaljenog grla, bilo da su izazvani virusom prehlade, gripa, nekim drugim, ili nekom bakterijskom infekcijom.

 

Slana voda

Ovo je najjednostavnije prirodno sredstvo koje može da ubaži bol i smanji otok upaljenog grla. Takođe ima i antibakterijsko dejstvo. Pola kašičice soli rastvorite u šolji vode, pa ispirajte grlo (grgoljite) svaka tri sata. Peporučljivo je da za ovo koristite najkvalitetniju so, a to je himalajska so.

 

Med

Med je odlično prirodno sredstvo koje može da ublaži upalu grla. Pored toga, dokazano je da deluje i antibakterijski, posebno protiv bakterija koje obično izazivaju upale sinusa. Možete da poližete kašičicu meda, ili da ga rastvorite u malo toplog čaja od nane, žalfije i sl.

 

Jabukovo sirće

Koristi se za ispiranje grla (grgljanje). Pomaže da se razloži sluz, a ima i antibakterijska svojstva. Za ispiranje koristite mešavinu dve kašike kvalitetnog jabukovog sirćeta rastvorene u manjoj šolji vode.

 

Čaj od kamilice

Kamilica ublažuje upale. Bilo da je pijete u obliku čaja, ili da se inhalirate parom čaja od kamilice, ona može da ublaži upalu sluzokože usta, grla i nosa.

 

Beli luk

Sadrži alicin, organsko sumporno jedinjenje koje ima izraženo antibakterijsko dejstvo. Da bi se alicin aktivirao u dodiru sa kiseonikom, neophodno je da češnjeve belog luka iseckate i ostavite da odstoje nekoliko minuta pre nego što ih pojedete.

 

Esencijalno ulje nane

Nana ima antinflamatorna, antibakterijska i antivirusna svojstva. Sadrži mentol koji takođe hladi i ublažava upalne procese. Neophodno je da se esencijalno ulje razredi u vodi - kap ili dve u šolji vode, i da time ispirate grlo. Drugi način je da u 30g rastopljenog kokosovog ulja dodate pet kapi esencijalnog ulja nane, dobro izmešate, pa onda po potrebi uzimate po kašičicu.

 

Izvori:
http://remedies.news.
http://homeo-pathic.esy.es
www.healthline.com

 

Proizvodi u vezi sa člankom

Himalajska so 100g

Ova prirodna so, prijatne roza boje, spada u najzdravije vrste soli koje se mogu naći na našoj planeti. Za razliku od kuhinjske soli, koja sadrži samo 97,5% natrijum-hlorid, a od ostalih minerala sadrži samo jod i hemijske apsorbere vlage, himalajska so sadrži bogatstvo ostalih minerala. Između ostalog, u njen sastav ulaze kalijum, kalcijum i magnezijum, koji podržavaju zdravu ravnotežu tečnosti u telu.
Himalajska so krupna

Ova prirodna so, prijatne roza boje, spada u najzdravije vrste soli koje se mogu naći na našoj planeti. Nastala prilikom tektonskih formiranja Himalaja pre više miliona godina i leži u dubinama gde je ostala zaštićena od svih atmosferskih uticaja i zagađenja. So je kristalizirala i pretvorila se u ružičaste gromade iz kojih se danas ručno vadi najkvalitetnija, najčistija prirodna so na Zemlji. Za razliku od kuhinjske soli, koja sadrži samo 97,5% natrijum-holrid, a od ostalih minerala sadrži samo jod i hemijske apsorbere vlage, himalajska so sadrži bogatstvo ostalih minerala.

NeeraDijeta.rs

Probali su je Bijonse, Anđelina Džoli, Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

BiseriMudrosti.com

banner biserimudrosti

HathaYoga.rs

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 164