Kako napraviti sjajan domaći sladoled…

domaci sladoled... i zašto. Evo pet razloga zbog kojih bi bilo dobro da sami pravite sladoled po ovom jednostavnijem, ali zdravijem receptu.

1. Nema sumnjivih (E) dodataka

2. Nema rafinisanog (belog) šećera

3. Pripremljeni su od svežih i kvalitetnih sastojaka (voće, čokolada, kakao, orašasto voće, jogurt)

4. Pravite kombinacije po sopstvenoj želji. Možete da budete kreativni i da kombinujte do mile volje

5. Jednostavno i brzo se pripremaju Toliko jednostavno da ih i deca mogu napraviti. Od kako smo na radionici koju vodim sa decom naučili da ih pravimo, gotovo svakodnevno ih prave.

 

Na fotografiji su sladoled snickers (sastojci su: banana + kikiriki puter + čokolada), viki (sastojci su banana + višnja + čokolada) i tropik (sastojci su banana + ananas).

Osnova je uvek banana, a onda dodajem neko voće, kakao, seckanu čokoladu, kikiriki puter...

Može se dodati i grčki jogurt da bi bio malo kremastiji, ali nije obavezno. Neću vam davati količine sastojaka jer to zavisi od veličine kalupa za sladoled.

Ja obično stavim jednu veću bananu i oko 150g nekog drugog voća ili otprilike 2 kašike kikiriki putera i malo seckane čokolade. Važno je da se dobro izmiksa štapnim mikserom, a zatim se napune kalupi. Kada se sladoled stegne, pre vađenja ga stavite pod vrelu vodu da bi se lakše izvadio iz kalupa.

 

Recept i fotografija:

Slavica Matić, viši dijetetičar-nutricionista

Proizvodi u vezi sa člankom

Kiki puter

Visokoenergetski biljni puter spravljen od pečenog kikirikija nosi u sebi sva blagotvorna dejstva kikirikija i može se koristiti kao namaz za hleb, kao poslastica u kombinaciji sa medom ili malteksom i kao dodatak u receptima za kolače. Dobijen je blendiranjem pečenih semenki kikirikija. Ne sadrži nikakve aditive i konzervanse.
Crna čokolada organska 100% kakaoa

Beyond organic dark chocolate with 100% cocoa parts is made from ingredients of high-quality Ariba cocoa beans, originating from Ecuador. These grains are characterized by a unique, refined aroma and intensity of taste. Chocolate with 100% cocoa solids is practically pure chocolate - it does not contain any additives or sugar.

NeeraDijeta.rs

Probali su je Bijonse, Anđelina Džoli, Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

BiseriMudrosti.com

banner biserimudrosti

HathaYoga.rs

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 1924