Kuglice od suvih kajsija i kokosa

kajsikuglicePotrebno je: 100 g suvih kajsija, 30 g samlevenih ovsenih pahuljica, 30 g kokosa, 1 kašika agave sirupa, 1 kašika belog čia semena, 1 kašičica hladno ceđenog kokosovog ulja, 20 g čokolade (2 štangle)sa 70 % kakaoa

Kajsije preliti vodom i ostaviti da odstoje preko noći. Izmiksati kajsije, dodati ostale sastojke izuzev čokolade i ostaviti 15-20 minuta u frižideru. Uzimati po malo smese i formirati kuglice. Izrendati čokoladu i uvaljati kuglice.

recept i fotografija: Slavica Matić, viši dijetetičar-nutricionista

 

Proizvodi u vezi sa člankom

Suva kajsija organska

Suve kajsije su proizvedene od organski gajenih, zdravih, tehnološki zrelih plodova koji su sušeni na suncu tradicionalnim metodama i imaju prirodnu svetlo do tamno braon boju. Plodovi imaju bogat, sočan ukus i puniju teksturu.
Sirup agave organski

Ovo je prirodni, organski, okrepljujuci zaslađivač, od plave agave. Veoma je sladak (30% slađi od šećera). Zdravija je zamena za šećer i veštačke zaslađivače. Koristi se za zaslađivanje kafe, čaja, sokova, kolača, vafla, preliva za salatu i svih drugih namirnica za koje se inače koriste šećer i drugi zaslađivači.
Kokosovo ulje organsko ekstra devičansko 310g

Kokosovo ulje proizvedeno je od organski gajenih, svežih i ručno ubranih kokosovih oraha postupkom hladnog presovanja (bez primene visokih temperatura i raznih rastvarača, bez dodavanja stabilizatora i aditiva). Ovo ulje je prijatnog ukusa i mirisa, odlično za pripremu hrane i prirodnu negu kože.

NeeraDijeta.rs

Probali su je Bijonse, Anđelina Džoli, Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

BiseriMudrosti.com

banner biserimudrosti

HathaYoga.rs

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 237