Kako (ipak) živeti normalno

Ma koliko da smo se tome nadali i očekivali, situacija sa pandemijom kovida-19 ne izgleda da će se skoro rešiti. Okolnosti su se promenile i nema osobe na ovom svetu koja može da nastavi da živi potpuno isto kao i dosad. Američki veb sajt everydayhealth.com, koji se bavi temama zdravlja i zdravog načina života, objavio je čitav niz preporuka svojih čitalaca, nastalih iz ličnog iskustva, kako živeti koliko-toliko normalno i rasterećeno u vreme krize. Verujemo da ćete među njima naći neke koje biste i sami mogli primeniti u skladu sa svojim okolnostima.

Porodično prezasićenje

Nakon što su više meseci bile prisiljene da budu zatvorene u kući i upućene jedna na drugu mnoge porodice su doživele nešto što bi se moglo opisati kao "sagorevanje" (burnout) ili uzajamna "prezasićenost". Pošto nije nemoguće da nas u budućnosti čekaju novi karantini, ovo je problem koji treba shvatiti ozbiljno i potražiti načina da se on na zadovoljavajući način reši ili ublaži.

Planiranje setve i sadnje

Prilikom planiranja povrtnjaka u ovoj godini veoma je važan plan setve i sadnje. Za to je potrebno napraviti spisak svih kultura koje će se gajiti, kao i spisak količina koje su potrebne tokom godine. Na osnovu toga se procenjuje kolika je površina potrebna za svaku odabranu kulturu. Spisak povrća podeliti u 3 grupe prema tome koliko hranljivih materija trebaju za rast i plodonošenje.

NeeraDijeta.rs

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli, Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

BiseriMudrosti.com

banner biserimudrosti

HathaYoga.rs

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 60