Šećer oštećuje creva

Poznato je da su određene vrste namirnica povezane sa većim nivoom upala u organizmu, dok neke druge pomažu da se upalni procesi smanje. Novo istraživanje pokazuje da čak i kratkoročno povećan unos šećera može da pokrene specifičan oblik upale u crevima.

Kineska studija

U prevodu na srpski jezik pojavila se knjiga „Kineska studija“ prof. dr Kolina Kembela, koja govori o rezultatima najvećeg ikad sprovedenog istraživanja o vezi ishrane i najčešćih bolesti savremenog sveta. Dr Kembel, dugogodišnji istraživač i profesor Univerziteta Kornel, izneo je mnoštvo eksperimentalno proverenih, naučno dokazanih i logički uverljivih razloga koji ukazuju da preorijentisanje na ishranu zasnovanu na celovitim namirnicama biljnog porekla može da drastično smanji broj oboljenja od dijabetesa, srčanih bolesti, raka i nekih drugih. Ova knjiga je inspirisala i Novaka Đokovića da se orijentiše prevashodno na biljnu ishranu. U ovom članku prenosimo u celini pogovor prof. Kembela drugom, dopunjenom izdanju te knjige.

Manji obroci bitniji od vremena kada se jede

Pristalice naizmeničnog posta verovatno se neće obradovati ovoj vesti: istraživanje koje je pre nekoliko dana objavljeno u časopisu Journal of the American Heart Association utvrdilo je da su učesnici koji su jeli manje tokom dužeg vremenskog perioda smršali, za razliku od učesnika koji su pazili samo na vreme obroka (naizmenični post), ali ne i na količine.

NeeraDijeta.rs

Probali su je Bijonse, Anđelina Džoli, Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

BiseriMudrosti.com

banner biserimudrosti

HathaYoga.rs

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 117